PSD poate câştiga oraşul lui Ion Cîlea

Deputatul Costi Rădulescu, liderul PSD Vâlcea, poate obţine în 5 iunie o victorie în onoarea fostului lider Ion Cîlea care s-a născut în Ocnele Mari în 9 iulie 1944 şi a decedat în decembrie 2014.

Nu l-am putut prinde la telefon pe actualul primar din Ocne în cursul zilei de ieri. Am aflat că nu a răspuns mai nimănui. Şi-a făcut treaba cum o face de obicei. A împărţit şi în acest 1 martie sute de flori şi mărţişoare, cum o face an de an, dar nu a uitat nici de treburile administrative. Liderii liberali nu şi-au pus niciodată întrebarea de ce atâtea publicaţii, având politici editoriale diferite, şi atâţia jurnalişti cu opţiuni politice diferite, cu stiluri şi concepţii diferite, îl apreciază pe edilul din Ocne şi îl susţin. Pur şi simplu au decis să îl avanseze candidat pe alt liberal şi au încercat să îl convingă pe Iordache fie să se retragă fie că treacă pe plan secund.
Primarul a primit oferte de la mai mute formaţiuni politice dar a vrut să rămână fidel partidului său. A fost vertical şi în urmă cu 4 ani când numai uşor nu i-a fost să candideze din parte PDL împotriva unei coaliţii useliste formidabile care a măturat la propriu judeţul.
Se pare însă că PSD l-a convins să candideze în această vară din partea social democraţilor. Mai multe surse sigure din conducerea PSD Vâlcea ne-au confirmat acest lucru.
Lucrurile se leagă oarecum. Luni primarul Petre Iordache de la Ocnele Mari s-a decis şi şi-a depus demisia din Biroul Politic Judeţean al PNL, dar şi din cea de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali liberali. „Domnule, eu am cuvânt! Rămân în PNL din respect pentru colegii mei, dar, la momentul oportun, mă voi îndrepta spre alt partid”, ne spunea primarul Petre Iordache la început de săptămână.
Dacă va candida din partea PSD va fi un câştig important pentru organizaţia condusă cândva de un om născut la Ocnele Mari şi ajuns ulterior preşedinte de consiliu judeţean şi vicepreşedinte naţional al celui mai mare partid din România.
Petre Iordache are prima şansă în 5 iunie sprijinit de o mare parte a presei mai ales dacă va avea mână liberă în alcătuirea listei de consilieri.
Pentru deputatul Rădulescu victoria PSD din Ocnele Mari este importantă, mai importantă decât pierderea alegerilor la Diculeşti sau Voiceşti. (T.G.)