Propria aplicație la 16 ani! Andrei Constantin a contribuit la reușita Open Air Blues Festival din Brezoi

Open Air Blues Festival din Brezoi a ajuns anul acesta la a doua ediție, dar are deja o aplicație în Google Play. Acest lucru a fost posibil datorită lui Andrei, un adolescent de doar 16 ani din Rm. Vâlcea, care s-a gândit să vină în ajutorul iubitorilor acestui gen de muzică și să creeze o aplicație pentru android. Participanții au putut astfel să afle detalii despre artiștii invitați la festival sau locurile de cazare disponibile în zonă.


Pasionat de rock și blues

Andrei Constantin studiază informatica la Colegiul Național Alexandru Lahovari din Rm. Vâlcea și este pasionat de muzica rock și blues. Ideea unei aplicații mobile pentru Open Air Blues Festival Brezoi i-a venit anul trecut, în timpul primei ediții a festivalului. “Anul trecut, când am fost la festival, mi-a lipsit o astfel de aplicație. Îmi doream să aflu cine cântă și care este programul. Așa m-am decis să fac eu o aplicație. A durat ceva timp pentru că nu am mai lucrat în android și a trebuit să mă obișnuiesc. Am învățat ce trebuie să fac. Aproape 200 de oameni au instalat apliocația mea, sunt mândru de acest lucru. Probabil că erau mai multe instalări dacă exista mai multă reclamă, eventual mai multe postări pe facebook. Este prima aplicație de acest fel pe care am făcut-o. Nu am cerut sprijinul nimănui, am învățat câteva lucruri de la părinții mei, dar mai mult singur, este un domeniu obscur pentru ei. Erau mulți poameni surprinși că am făcut această aplicație. Nu am primit până acum alte cereri, dar eu sunt deschis la orice. E nevoie doar de material didactic, în special de pe internet și un computer bun”, spune Andrei Constantin.


“Ne așteptam să facă această aplicație. Noi am fost și la prima edițșie a festivalului și aveam nevoie de informații. Erau pe undeva pe facebook, dar împrăștiate, greu de folosit. A venit natural, a zic că vrea să facă, atunci era prea din scurt. S-a apucat de lucru, nu știa mare lucru despre dezvoltarea în android, doar eu știam câte ceva, vag. Este un autodidact, folosește la maximum informațiile din școală. Avea cărămizile, trebuia doar să pună cap la cap. Este capabil să facă orice. Oricine merge la un festival, de exemplu, vrea să știe unde sunt locurile de cazare, de campare, ce poate să mănânce, cine cântă și la ce oră”, completează tatăl elevului, Bogdan Constantin.
Organizatorii festivalului de blues s-au declarat plăcut surprinşi de inițiativa lui Andrei, care a reușit să popularizeze și mai mult, în rândul internauților festivalul de la Brezoi. “E foarte simplu, o chestiune care promovează foarte mult festivalul. Nu știu câte descărcări a avut, dar este o aplicație foarte utilă. Poți să afli orice, inclusiv câte locuri de campare sau cazare care sunt în zonă”, spune Robert Schell, primar Brezoi.
Festivalul de la Brezoi a avut loc în luna iulie a acestui an, în aer liber, întrarea fiind gratuită.

Gabi Cârjaliu