Projectul IVI, șansa pentru tinerii din Vâlcea care își doresc o carieră în IT

În urmă cu mai bine de un an, a luat naștere Asociația Inițiativa Vâlcea Inovează sau, cum ne știe toată lumea deja, Project IVI.

De unde a pornit totul

Totul a pornit de la un ideal inconștient al lui Cătălin Vasile, fondator Project IVI și coordonator de cursuri, care își dorea din tot sufletul nu doar să dea înapoi din cunoștințele sale, dar și să încerce să schimbe viața unei comunități frumoase ca cea din Râmnicu Vâlcea. Laurențiu Paraschiv, care este co-fondator Project IVI, dar și project manager în cadrul asociației, a venit în ajutorul lui Cătălin încă de la început, pentru ca totul să meargă în direcția cea bună. Alături de ei, la scurt timp, a venit și Liviu Dimulescu, formator de Linux, un alt tânăr care, la rândul său, își dorea să facă o schimbare în orașul în care a crescut. De curând la acest proiect s-a alăturat ca formator și Marian Diaconu, care va fi responsabil de predarea Rețelelor de Calculatoare. De aici, istoria se scrie singură și proiectul a început să ia amploare și să aibă un ecou din ce în ce mai mare în rândul tinerilor din Râmnicu Vâlcea. În sfârșit toată munca și sacrificiile făcute de echipă au început să dea rezultate.

Număr mare de înscrieri, rezultate pe măsură

Impactul Project IVI s-a văzut cel mai mult în numărul mare de înscrieri pentru noile cursuri care încep din luna Octombrie. Aproape 50 de tineri din Râmnicu Vâlcea, impulsionați de dorința de a începe o carieră în IT, au răspuns apelului organizatorilor și au venit la preselecția din vară. Mai departe, au fost selectați 19 dintre ei, cei mai motivați și cu potențial mare să ducă la bun sfârșit cursurile gratuite oferite și, implicit, să urmeze o carieră în IT. Interesant este că trei dintre cursanții primei promoții Project IVI s-au angajat în domeniul IT grație dedicării lor, dar și a cursurilor gratuite pe care le-au urmat sub îndrumarea formatorilor Project IVI.

Proiectul se extinde la Brezoi, Horezu și Drăgășani

Laurențiu, Cătălin, Liviu și Marian sunt deciși să ducă la un nivel superior proiectul: “Astfel de exemple ne fac mândri și mai motivați pentru ceea ce ne dorim să realizăm în orașul Râmnicu Vâlcea. Ce vrem să facem mai departe? Cu o ambiție și o determinare debordante am decis să ne extindem activitatea Project IVI și în alte orașe din Vâlcea. Primul pas a fost făcut în Brezoi pe 3 Septembrie, unde am fost prezenți pentru a solidifica un acord cu noii voluntari care vor să se alăture proiectului nostru și să ajute la dezvoltarea unei comunități IT în orașul lor. Căutăm oameni pasionați și interesați de IT care să își dorească să învețe și să dea mai departe cunoștințele către noi generații de cursanți. Vom fi prezenți și în Drăgășani, pe 17 Septembrie, ora 12:00, la Biblioteca Municipală. În Horezu vom ajunge tot pe 17 Septembrie, de la ora 16:00, la Liceul “Constantin Brâncoveanu”. Vâlcea, ajută-ne să aducem IT-ul la tine în oraș!”.