Proiecte pe bandă rulantă la Orlești

Primăria Orleşti pregăteşte un nou proiect, prin PNDR prin care încă 4 kilometri de străzi ar urma să se modernizeze. Primăria Orlești a început implementarea proiectului „Reabilitare, modernizare şi dotare Şcoala cu clasele I-VIII”, finanţat în cadrul apelului de proiecte PR SV/B1/6/4.2/2023, lansat în cadrul Programului Regional Sud Vest Oltenia, Prioritatea 6.
Consultanţa în managementul investiţiei este asigurată de o societate din Vâlcea. Tot în această perioadă, la Orleşti, s-a început elaborarea Studiului de fezabilitarte pentru noul parc fotovoltaic şi s-a demarat implementarea proiectului privind creşterea eficienţei energetice a sistemului local de iluminat public, cu finanţare prin Administraţia Fondului de Mediu.
De asemenea, printr-o colaborare cu PVA Road Solution SRL, de la Bucureşti, s-a dat startul pentru Studiul de fezabilitate aferent unui proiect nou, prin PNDR, care vizează modernizarea drumurilor de interes local pe o lungime de 4 kilometri. Conform înţelegerii dintre cele două părţi, Primăria Orleşti va achita 20 % din contractul în valoare totală de 172.000 lei plus TVA la predarea documentaţiei, iar restul de 80 % se va achita doar în cazul obţinerii finanţării. În ultimii patru ani la Orlești s-au implementat zeci de proiecte, cu urse de finanțare externe, fonduri europene sau guvernamentale. În aceste condiții este de la sine înțeles că liberalul Constantin Cîrstina nu va avea mari emoții la alegerile locale care vor avea loc în vara acestui an.