Proiecte pe bandă rulantă la Gușoeni

Că Nicolae Concioiu este unul dintre edilii care fac cinste Județului Vâlcea nu este un secret pentru nimeni. Comuna Gușoeni a continuat să se dezvolte frumos și în acest an, chiar dacă localitatea nu a beneficiat de o finanțare guvernamentală așa cum ar fi trebuit. De notorietate este faptul că primarul a reușit să creeze independență energetică pentru instituțiile publice și iluminatul stradal accesând fonduri care au dus la producerea de energie electrică solară necesară consumului public din Gușoeni. Inimosul primar pregătește proiecte pentru a amenaja stații de încărcare pentru mașini electrice în Gușoeni necesare pentru cei care tranzitează DN 67B, dar și pentru localnicii care doresc să-și cumpere autovehicule electrice.

Sprijin pentru persoanele vulnerabile

Conducerea Primăriei Gușoeni a făcut demersurilor necesare către Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC pentru implementează proiectul “Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul actual al epidemiei COVID-19”, proiect finanțat din Programul Operațional Capital Uman. Grupul țintă identificat în comuna Gușoeni, este reprezentat de 100 persoane vulnerabile (persoane vârstnice peste 65 de ani și persoane cu dizabilități peste 16 ani) identificate și evaluate cu ajutorul asistentului social. Suportul acordat se referă la informare și consiliere pentru prevenirea riscului de infectare cu noul corona-virus, acordarea de materiale de protecție, materiale dezinfectante și de igienă personală, dar și redirecționarea către servicii medico-sociale în funcție de nevoile identificate la nivelul fiecărui beneficiar.

Transparență totală

Primarul comunei vâlcene Gușoeni, Nicolae Concioiu, a avut o inițiativă de lăudat care mai mult ca sigur o să fie adoptată și de alți edili din județ. Astfel, toate ședințele Consiliului Local al comunei sunt înregistrate și apoi postate pe pagina de facebook a comunei, astfel încât fiecare cetățean să fie la curent cu deciziile luate de aleșii locali.

Grădiniță nouă și modernă

Tot la Gușoeni a fost inaugurată Grădinița cu program prelungit care asigură servirea a două mese principale cu două gustări micuților și funcționează de dimineața de la ora 8.00 până după-amiază în jurul orelor 17.00. Urmează efectuarea unor mici investiții, în special într-un parc recreativ, amenajarea cu spațiu verde.

Cabinet veterinar

Veștile bune au venit și pentru toți proprietarii de animale din Comuna Gușoeni. Primarul Nicolae Concioiu a pus la dispoziție un spațiu foarte bun, dotat cu toate utilitățile și compartimentat corespunzător, care se pretează perfect pentru un viitor cabinet veterinar. Acesta are o sală așteptare, grup sanitar, birou de consultanță și întocmire documente sanitar-veterinare, medicamente uz veterinar și o sală de consultații, tratamente și operații animale de companie! Sediul cabinetului veterinar este lângă primărie, făcând parte din corpul clădirii căminului cultural, în spatele acestuia. Echipa cabinetului veterinar, dar și a celei din teren este formată din doctorul ANGHELOAIA Ionuț Valentin și asistentul veterinar Adrian Zamfirescu.

Start la lucrările de alimantare cu gaze naturale

La Guşoeni s-a da starul lucrărilor de înfiinţare a reţelei de gaz în localitate. Reţeaua se va realiza pe o lungime de 13 kilometri şi va fi dusă până la poarta fiecărui cetăţean, gospodăriile urmând să fie branşate apoi la sistem. Proiectul de alimentare cu gaze naturale presupune realizarea reţelelor pe aproximativ 80% din drumurile aferente teritoriului comunei, repartizate pe satele Guşoeni, Burdăleşti, Dealu Mare, Guşoianca, Măgureni şi Spârleni, ceea ce va permite posibilitatea racordării gospodăriilor la sistem într-un procent destul de mare. Conducta se va extinde până la orice proprietate care îşi doreşte să aibă reţea de gaz.

Patru proiecte așteaptă finanțare

Administrația locală a Comunei Gușoeni e obișnuit cu ritmul alert de dezvoltare a localității. Primarul Nicolae Concioiu are în plan implementarea a încă patru proiecte importante pentru comunitatea locală. Pentru Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” se doreșt6e finanțarea a două proiecte mari, unul de implementare a sistemului de apă și canalizare la toate gospodăriile, pe o lungime de 17 kilometri și altul de asfaltare a peste 14 kilometru de drumuri comunale. De asemenea, de la Fondul de Mediul se speră ca alte două proiecte să fie declarate eligibile. Este vorba despre reabilitarea și eficientizarea spațiului administrativ din centrul localității, cu o valoare de maximum 3 milioane de lei și despre amplasarea în comună a stațiilor de încărcare ale autovehicolelor electrice.