Proiecte în derulare la Olăneşti

Edilul şef al oraşului Băile Olăneşti încearcă cu determinare să ducă la finalizare proiectele începute de la începutul mandatului său. Imaginea unui Olăneşti curat, cu străzi asfaltate şi care se dezvoltă, uimesc turiştii care au revenit în acest an şi care se plimbă în parcurile reabilitate.

“Cam în proporţie de 80% pensiunile sunt ocupate în această perioadă. Noi ne bucurăm că am atras turişti şi încercăm să le oferim o altă imagine, cea a unui Olăneşti modern. Mai avem mult de lucru, dar nu ne lăsăm. Scopul nostru este acela de a le oferi servicii la standard europene, cu tot ce curind ele. În această perioadă , pot afirma că se derulează în continuare proiectul infrastructurii rutiere, în valoare de 5 milioane de euro prin POR – Axa 5.2. ce cuprinde reabilitarea a 23 de străzi cu toate reţelele de apă, canalizare şi turnarea covorului asfaltic. Ca prioritate avem zona central, pentru a putea asigura turiştilor acces, la începutul sezonului. De asemenea, am în plan anveloparea a zece blocuri cu 240 de apartamente, cu finanțare europeană, pe una din axele POR, modernizarea iluminatului public și construirea unei Grădinițe cu program prelungit”, afirmă primarul Vasilache.
Social-democratul ne-a declarant că proiectul de extindere şi reabilitare a reţelei de apă şi ape uzată, prin POS Mediu în valoare de 15 milioane de euro, realizat prin APAVIL, Consiliul Judeţean şi ADI Apa Vâlcea se află în derulare. Vor fi executate lucrări de extindere şi reabilitare a reţelei de apă în Băile Olăneşti, Olăneşti sat şi Cheia.

Letiţia Lazăr