Profesorul Tatian Miuță, jignit de un polițist din Oteșani

Caz de toată jena în comuna vâlceană Oteșani. Personalitate a localității, profesorul și scriitorul Tatian Miuță a fost jignit de un polițist. Motovul? Dascălul a mers la sediul poliției din Oteșani pentru a preda un portofel găsit pe stradă.

Iată ce s-a întâmplat, însă: “Despre POLIȚIE, mai exact despre un om care lucrează ca polițist. Am găsit un PORTMONEU! Șeful de post, PREOTEASA din Comuna Oteșani, azi 13-09-2019, la ora 10,30, a recurs la discuții neprincipiale și insulte, în loc să răspundă scurt, civilizat ce trebuie făcut. M-am prezentat la poliție să depun portmoneul cu actele și banii ce-i conținea. Postul de poliție era închis. Alături, în curte, la 10 metri era polițistul civil și soția sa. Am dat bună ziua și am spus că am găsit un portmoneu. Mi-a răspuns că el e liber, că să ies afară din curte și să nu-l deranjez. I-am spus că e curtea poliției, am dreptul să rezolv o problemă cu un organ al statului și să-mi spună unde să mă adresez. Atunci răspunsul a fost că asta e nesimțire (adică eu, interlocutorul sunt nesimțit). I-am spus că ar trebui să-i fie rușine pentru astfel de vorbe. Ca profesor am educat mii de elevi și zeci de vârsta sa. Putea răspunde scurt în câteva secunde. Și… cum trebuie rezolvate problemele ivite, dacă ușa poliției e încuiată?
Numele din buletinul de identitate al cetățeanului care a pierdut portmoneul este MIHĂILĂ ION cu domiciliul în Râmnicu Vâlcea, Str. Ostroveni, nr. 3, bl. A41/3, sc. B, ap. 3/ Sunați la tel. nr. 0763644654, prof. Miuță”.