Profesorul Adrian Luță uimește din nou – primul hotel din România pictat în totalitate

Mai mult ca sigur că ați aflat despre isprăvile profesorului de pictură, Adrian Luță. Acesta a pictat panourile stradale din centrul Râmnicului și este aproape să finalizeze încă o lucrare de Cartea Recordurilor, cea mai mare icoană pe sticlă din lume. Adrian Luță nu se oprește! În această perioadă acesta este prezent la Horezu acolo unde o să fie singurul hotel din România pictat în totalitate.

Picturi despre tradițiile și monumentele din zonă

O mare parte dintre picturile de la hotel sunt deja finalizate. Munca este una anevoioasă, mai ales pentru că profesorul Luță lucrează singur.
“Va fi primul hotel pictat în totalitate din România. Pictura promovează tradițiile și monumentele din Horezu. Solicitarea a venit din partea directorului hotelului, Gabriel Tomescu. Domnia sa și-a dorit promovarea valorilor tradiționale din Horezu, iar eu m-am apucat de treabă. Pictura conține imagini cu monumente din Horezu cum este Mânăstirea Hurezi, imagini legate de olărit, Cocoșul de Horezu sau Porumbelul, am pictat și Hora tradițională inspirată din folclorul hurezean”, afirmă profesorul.
Deși lucrează singur, Adrian Luță a avansat semnificativ cu noul proiect: “Toată pictura are o suprafață de peste 1000 de metri pătrați. Fiecare centimetru de tencuială va fi pictat”.


Codul Rutier, și el în picturile profesorului

Și isprăvile profesorului vâlcean nu se opresc aici. În Cartierul Nord al Râmnicului clădirea unei școli de șoferi este pictată și ea. În curând Codul Rutier o să se poată citi direct de pe clădire de către cursanți, dar și de trecători.

Gabi Cârjaliu