Produse de post – pate vegetal

A venit Postul Paștelui și fiecare dintre noi căutam pe rafturile magazinelor tot feluri de produse de post. Printre acestea, una dintre cele mai comune și la îndemână alegeri este pateul de post sau pasta vegetală. Dar știm ce produse punem în coș?

Acum este foarte simplu să identificăm fiecare aditiv alimentar printr-o simplă scanare a codului de bare al produselor utilizând Aplicația InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru dispozitive mobile cu sistem de operare Android sau iOS.
Dar nu numai aditivilor trebuie să le acordăm atenție! Un alt factor foarte important la alegerea produselor este conținutul de sare, având în vedere că o 100 de grame de pate vegetal pot conține mai mult de 1/5 din doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Și, dacă luăm în calcul că 70% din cantitatea de sare pe care o consumăm zilnic provine din alimente procesate, ar trebui să fim atenți ca acestea să conțină cât mai puțină sare posibil.
La ce să fim atenți când achiziționăm conserve de pate vegetal: Studiu Pate Vegetal – Alege sănătos! Trăiește sănătos!
Verificați înainte de achiziționarea produselor tip pate:
termenul de valabilitate;
ingredientele de pe eticheta produselor (menționate în ordine descrescătoare, după proporția fiecărui ingredient);
aditivii alimentari (E-urile) menționați pe eticheta produsului.
Știați că soia, ingredientul principal din produsele tip pate de post, are un aport caloric de aproximativ 150 de Calorii pentru 100 de grame? Asociată cu pâine, valoarea sa energetică crește, fiind indicată consumarea cu măsură.
Ești un consumator activ și vrei să fii mai bine informat? Accesază și testele comparative efectuate de InfoCons cu privire la produsele tip pate vegetal:
Pate vegetal – stii ce contine?
Știi ce fel de pate vegetal cumperi?!