Probleme pentru administrația comunei Tetoiu

Programat a fi finalizat în vara anului 2022, Căminul Cultural din centrul comunei Tetoiu va fi gata peste câteva zile. Lucrarea de reabilitare modernizare a fost finanțată prin CNI, iar executantul lucrării a dat dovadă de operativitate și a lucrat eficient. Pentru primăria Tetoiu însă inaugurarea lucrărilor aduce o nouă problemă. Este vorba despre faptul că racordările la utilități, împrejmuirea, canalizarea, iluminatul exterior și aleile pietonale trebuie executate de primărie din alte fonduri. Iar alte fonduri nu sunt pentru aceste lucrări care necesită aproape 1,6 miliarde de lei.
Primarul Viorel Herăscu a depus trei proiecte pe programul “Anghel Saligny” este vorba de racordări la apă și canal, asfaltare drumuri interioare și iluminat inteligent, dar se teme că nu va primi finanțare decât pentru un singur proiect, iar asfaltarea drumului principal nu a putut să o prindă în niciun proiect deoarece primăria nu este proprietara drumului, acesta fiind al Consiliului Județean Vâlcea.
Primarul Viorel Herăscu mai spune că dacă nu vine o rectificare bugetară în curând, domeniul social va rămâne complet descoperit, primăria înregistrând restanțe la plata drepturilor salariale pentru persoanele cu handicap. ( T.G.)