Probleme cu exproprierile la Autostrada Sibiu-Pitești

Oamenii care își vor pierde proprietățile în urma construirii Autostrăzii Sibiu-Pitești sunt foarte nemulțumiți de valoarea despăgubirilor și spun că vor rămâne pe drumuri, potrivit adevarul.ro.
Peste 40 de familii de vâlceni vor fi evacuate în scurt timp și încă nu și-au primit sumele de bani despre care spun că oricum sunt unele foarte mici și nu vor putea să își cumpere alte proprietăți sau să își construiască unele noi. Sursa citată menționează că, de exemplu, cei 17 proprietari de gospodării de la Câineni vor primi maximum 22.000 de euro, sumă are abia le va ajunge pentru achiziționarea unui nou teren și a fundație pentru o gospodărie.
Lucrările vor începe în cel mult 12 luni dar până atunci mai sunt de rezolvat și alte probleme, în condițiile în care multe proprietăți nu au actele în regulă iar unele dintre ele nici măcar autorizație de construcție. În plus, autoritățile locale din comunele pe unde va trece autostrada trebuie să se aștepte și la alte probleme ulterioare. Casele din zonă sunt vechi, populația îmbătrânită și pe nimeni nu va mira când vor apărea fisuri la multe alte proprietăți, iar oamenii își vor cere dreptatea în instanță.
Cum se va rezolva totul, rămâne de văzut!