Probleme cu alunecările de teren la Olănești

Orașul Olănești se confruntă în continuare cu probleme mari legate de alunecările de teren. Administrația locală condusă de social-democratul Sorin Vasilache face toate eforturile pentru a ține situația sub control dar este mare nevoie de ajutor guvernamental.
“Chiar acum am fost sunat de o familie care locuiește pe Strada Podului. Am fost certat că nu vreau să fac, că amân problema. Nu este deloc așa. Este vorba de mulți bani pentru a rezolva problemele legate de calamități. Noi cerem bani din fondul de rezervă al Guvernului României, face o estimare a costurilor pentru fiecare caz și primim zece la sută din necesar. Cum să ne descurcăm? La situația de care vă spun ne-am apucat cu banii de la bugetul local, am început dar nu ne vom putea descurca. Vă mai dau un exemplu, pe Strada Forestierilor am avut o altă problemă mare, dar am avut mare noroc cu ajutorul venit de la Consiliul Județean și vreau să-i mulțumesc pentru acest ajutor președintelui Rădulescu. Nu știu ce se întâmpla fără acest ajutor, situația era foarte gravă”, precizează primarul Sorin Vasilache.
Din păcate alte probleme au apărut și în alte zone ale localității, Gurguiata, Tisa și Comanca fiind doar trei exemple în acest sens.