Prinşi la pescuit

pescuit ilegal

Doi bărbaţi au fost depistaţi de jandarmii vâlceni în zona localităţilor Prundeni –Orleşti – Drăgoeşti, în timp ce se pregăteau să introducă în apele râului Olt, mai multe plase de tip setcă monofilament cu ajutorul unei bărci pneumatice.

„Nicolae C. de 35 de ani şi Constantin P. de 18 ani domiciliaţi în municipiul Drăgăşani, au fost depistaţi pe râul Olt, la aproximativ 2000 m în amonte de CHE Drăgăşani având asupra lor: o barcă pneumatică, în stare de folosinţă, marca AG.2, de culoare verde cu lungimea de 2,20m/1 m, 1 setcă monofilament în lungime aprox. 150 metri liniari, cu ochiuri de 4,5/4,5 cm. 1 setcă monofilament în lungime aprox. 150 metri liniari, cu ochiuri de 5,5/5,5 cm., 1 setcă trifilament în lungime aprox. 50 metri liniari, cu ochiuri de 4,5/4,5 cm., 4 setci trifilament în lungime aprox. 150 metri liniari, cu ochiuri de 2,8/2,8 cm. şi 75 kg peşte de diferite specii.
Celor doi bărbaţi le-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament faptă prevăzută şi pedepsită de art. art. 64, lit. k, din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009 privind pescuitul şi acvacultura”, ne.a spus mr. Cosmin Iordache, purtător de cuvânt al IJJ Vâlcea..
Barca pneumatică, cele 7 plase tip setcă monofilament şi trifilament cu lungimea de aproximativ
950 m şi 75 kg peşte de diferite specii, au fost ridicate în vederea confiscării şi au fost predate inspectorului piscicol din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură Mehedinţi – Filiala Oltenia, iar actele de constatare au fost înaintate poliţiştilor din cadrul Secţiei 4 Poliţie rurală Prundeni pentru continuarea cercetărilor.