Primii pași pentru reabilitarea prin fonduri nerambursabile a ”DJ 678 A DN 64 (Tătărani) Brătia Vale–Cocoru–Dealu Mare–Predești–Corbii din Vale–Popești–Ginerică–Limita Jud. Argeș”

În data de 12.06.2017, Consiliul Județean Vâlcea a depus, spre finanțare, proiectul ”Modernizare DJ 678 A DN 64 (Tătărani) Brătia Vale – Cocoru – Dealu Mare – Predești – Corbii din Vale – Popești – Ginerică – Limita Jud. Argeș”.

Proiectul menționat a fost transmis, prin intermediul aplicației MySMIS, la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în scopul obținerii de fonduri europene nerambursabile în cadrul „Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6, îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanța regională, prioritatea de investiție 6.1.”.
„Depunerea acestui proiect, a cărui valoare totală eligibilă este de 82.066.170,88 lei, reprezintă un pas important în reabilitarea rețelei de drumuri județene vâlcene, DJ 678 A, pornind din DN 64 și parcurgând comunele Mihăești, Galicea, Nicolae Bălcescu și Milcoiu, unde se intersectează cu DN 7 (E81). Mai mult, acest drum județean este cea mai scurtă cale de acces la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T Core E81 (DN7) Mălureni – Rm. Vâlcea – Câineni a comunităților din zona de centru a județului Vâlcea”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.