Primarul Toma Peștereanu va introduce gazul în comuna Costești

Edilul din Costești este artizanul unor proiecte extrem de importante pentru comuna Costești pe care le-a realizat personal aproape cap coadă.

Având experiență în înțelegerea obligațiilor impuse de Uniunea Europeană pentru accesarea unor fonduri nu a ezitat sa intre în alianțe cu alți primari spre binele localităților administrate de toți.
“Proiectul pentru înfiinţarea reţelei de gaze naturale va cuprinde partea centrală a localităţii pe o lungime de 15 kilometri şi se va realiza printr-o asociere cu administraţiile locale ale comunelor Păuşeşti-Otăsău, Stoeneşti şi Bărbăteşti. Ideea de asociere a comunelor în vederea accesării de proiecte a fost benefică și ne-a ajutat. Avem o asociaţie de dezvoltare intercomunitară care s-a format cu localităţile Bărbăteşti şi Pietrari, prin care am reuşit să accesăm un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere, cu fonduri guvernamentale, în valoare de 200 de miliarde de lei vechi, proiect care se află în plin proces de implementare. În acest caz, deschiderea unui program guvernamental de finanţare a reţelelor de gaz nu ne-ar putea prinde nepregătiţi și sperăm că îl vom putea duce cu bine la realizare așa cum o vr face mai multe localități vâlcene”, spune Toni Peștereanu, un primar care își urmărește obiectivele edilitare cu multă dârzenie. (T.G.)