Primarul Ion Vasile are proiecte mari pentru dezvoltarea localităţii Pesceana

Administraţia comunei Pesceana este una din cele mai responsabile din Vâlcea şi extrem de dedicate dezvoltări economice.

13 proiecte au fost depuse de edilul şef al comunei Pesceana pe Ordonanţa 28. “La ora actuală aşteptăm evaluarea acestora şi sperăm şi aprobarea lor. Avem depuse proiecte pentru canalizare pe 11 km, extindere apă pe încă 20 km, plus că suntem şi în ADI APA Vâlcea şi avem şi master plan pentru aşa ceva. Mai avem un proiect pentru modernizare drumuri în satele Ursoaia şi Lupoaia, acolo s-a finalizat cu apa şi trebuie să asfaltăm. De asemenea, vrem să modernizăm dispensarul deoarece este foarte vechi, din anul 1972, modernizare şcoală unde am prins şi o sală de sport, modernizare primărie care va include refacerea acoperişului, cumpărarea unei centrale, construirea a cinci poduri peste pârâul Pesceana şi peste pârâul Negraia, construirea unei grădiniţe, împrejmuire bază sportivă, modernizare târg săptămânal şi infiinţarea unui târg de animale vii ca cetăţenii să aibă unde să-şi vândă animalele. Un alt proiect important este modernizarea iluminatului public. Ni se acordă până la 650 de lămpi cu leduri, astfel se face economie de curent, dar şi de bani. Un alt proiect este tot pe modernizare drumuri, pe o lungime de 4,7 km, vrem astfel să ne unim cu Roeştiul de Cerna unde se va face groapa de selectare a gunoiului. De aici de la noi de la Pesceana, cei care vin dinspre Drăgăşani, dacă vor să ajungă la Roeşti, trebuie să ocolească 30 şi ceva de kilometri pe Cotoşmanu. De aici de la noi vor fi doar 4,7 km dacă vom realiza acest drum”, ne spune primarul social democrat al comunei Pesceana, Ion Vasile.
Comuna are un târg de legume şi fructe, dar primarul Ion Vasile vrea să îl modernizeze radical, iar în zonă să construiască şi un pod pentru un acces mai facil al comercianţilor şi clienţilor. Comuna are un proiect important care necesită o investiţie de aproape 8 miliarde de lei vechi. Este vorba de construirea unui târg modern de animale cu boxe pentru acestea şi un punct de sacrificare care să atragă şi clienţi din oraş care vor să cumpere hrană sănătoasă şi proaspătă. (L.L.)