Primarul Gutău a devenit duşmanul aurolacilor gunoieri

Iniţiativa lăudabilă a edilului şef de a moderniza întregul sistem de colectare a deşeurilor din Râmnicu Vâlcea este criticată vehement de sute de aurolaci care trăiau din “tomberoane”.

Spre disperarea a mii de locuitori ai oraşului, aceşti aurolaci, în mare parte ţigani, răsturnau zilnic pubelele şi răscoleau prin ele pentru a găsi mâncare şi a strânge materiale refolosibile pe care apoi le valorificau (peturi, doze de aluminiu, hârtie, fier, lemn, sticlă).
Primăria modernizează sistemul de colectare şi schimbă treptat în tot oraşul ghenele de gunoi. Noile ghene nu permit răscolirea prin gunoaie, sunt elegante, vopsite în verde nu permit accesul câinilor vagabonzi şi a şobolanilor şi nici al aurolacilor. În toate zonele din oraş în care au fost deja amplasate ele au fost apreciate de locuitori. Aceştia mai trebuie să ştie că majorările de tarif de colectare sunt generate în mare parte de creşterea cheltuielilor operatorului legat la rândul să de creşterea salariilor impuse de lege. (T.G.)