Primarul Dumitru Ciorîcă sfințește locul! Cernișoara, spre modernizare la standarde europene

Comuna Cernișoara se află într-o perioadă de transformare majoră, cu administrația locală concentrată atât pe modernizarea infrastructurii rutiere, cât și pe extinderea rețelelor de canalizare și apă, aducând comunitatea la standarde europene. Bineînțeles că edilul localității, Dumitru Ciorîcă, nu se mulțumește cu puțin, și nu de puține ori, a afirmat că se poate mai mult, și că își dorește ca localitatea pe care o păstorește să devină una primitoare, frumoasă și îngrijită.

Administrația publică locală din Cernișoara se evidențiază printre primăriile care au beneficiat de finanțare guvernamentală de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Proiectul, evaluat la 14,500,000.00 lei, are ca obiectiv modernizarea a 8,2 kilometri de drumuri locale, incluzând 26 de ulițe, și construirea a 4 poduri în comunitate.

Primarul Dumitru Ciorîcă pregătește terenul pentru extinderea sistemului de canalizare în Cernișoara. Documentația necesară a fost completată, iar primarul speră că în curând se va deschide axa de finanțare prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFM).

În ceea ce privește extinderea sistemului de apă, proiectul localității Cernișoara se află prins în Planul Operațional Integrat Multianual (POIM).