Primarul din Popeşti luptă pentru salvarea unei păduri

Constantin Şerban, edilul comunei Popeşti spune că una din cele mai celebre păduri din România este pe cale de a fi distrusă. Pădurea aparţine statului şi se află în poporţie de 90 la sută pe teritoriul comunei Popeşti. Oficial administraţia locală nu răspunde de acest teritoriu care este proprietate al Direcţiei Silvice.

,, Cu toate astea voi implica administraţia într-un demers oficial încercând să stopez jaful care are loc aici, jaf pe care îl bănuiesc a fi posibil datorită unor infractori care au falsificat documente şi au alcătuit acte cum că este posibilă tăierea masivă.
Stejarul de Cotoşmanu este pe cale de dispariţie deja. În ultimii ani, exploatarea masivă a pădurii Cotoşmanu a pus în stabilitate întreaga zonă fiind posibile alunecări de teren. De 20 de ani se taie într-una şi nu se plantează nimic. Voi adresa o scrisoare deschisă Procuraturii Vâlcea şi una Ministerului Mediului.
Sunt decis să cer şi sprijinul parlamentarilor vâlceni care ar trebui să solicite stoparea pe moment a exploatărilor forestiere din zonă. Procuratura are mijloace să verifice cine şi cum a decis că această pădure poate fi rasă de pe suprafaţa pămîntului”,  spune primarul Şerban.
Pădurea Cotoşmanului este cea mai întinsă pădure din centrul judeţului Vâlcea. Este ultima pădure subcarpatică. Pe aici se venea dinspre Craiova spre zona de nord a judeţului unde se aflau  mănăstirile din regiunea Horezu şi Băbeni. Tot pe drumul Craiovei boieri precum Greceanu, Piscureanu, Chiricel, Lahovary precum şi alţi oameni înstăriţi făceau tranzit între cetatea Băniei şi Râmnicu Vâlcea.