Primarul din Păuşeşti Otăsău, Cătălin Avan, are cei mai mulţi copii din Vâlcea

Este supranumit primarul copiiilor deoarece niciun edil din judeţ nu a reuşit în doi ani de mandat să ofere atâtea cadouri pentru cei mai mici locuitori. Elevii din Păuşeşti Otăsău au tablete de la primărie pentru a învăţa mai uşor, au săniuţe pentru a se juca iarna, au biciclete pentru a face sport şi a veni mai uşor la şcoală, şi au uniforme noi şi elegante şi rechizite la început de an.


Cătălin Avan iubeşte sincer şi deschis această generaţie, crede în forţa ei de a se realiza profesional, de a se dezvolta, de a investi apoi în comuna natală.
A fost acuzat de nişte bezmetici în campania electorală că va închide şcoala din satul Şerbăneşti. Dar primarul Cătălin Avan nu a închis şcoala, ci a modernizat-o şi a încurajat permanent dascălii pentru a face ore suplimentare, pentru a se dedica elevilor, pentru a-i ajuta să obţină rezultate bune la examenele de capacitate.
Într-o postare recentă, Cătălin Avan îi numeşte “Copiii din sufletul meu!”:
“Simplu! Copiii din sufletul meu! Elevii Școlii primare din Şerbăneşti! Eram acuzaţi în campania electorală că închidem această școală! Viața bate filmul! Ne-am bătut și am modernizat-o! Felicitări adevăraților dascăli din Păuşeşti! Vă asigur de tot sprijinul meu! Felicitări, Cristian Nicolae Fota, Bugiu Anca-Elena, Butănescu Monica, Elena Andreea Uca, Mateescu Olimpia, Ion Nistor!”.


Iar cei mici îi ştiu toţi numele, ştiu unde îl găsesc şi ştiu exact cât îi iubeşte. Cei mici vor deveni cândva mari şi vor fi la rândul lor consilieri, viceprimari, primari, sau salariaţi ai primăriei. Şi vor iubi la rândul lor alte generaţii! Aşa se face educaţia! (T.G.)