Primarul Cătălin Avan a reușit! Pentru Păușești Otăsău anul 2023 a fost unul foarte bun

Îl deranjăm rar. Are mereu ceva de lucru. Pe final de an însă îl sunăm pe inimosul edil din Păușești. Iar acesta știe că vrem să facem, un bilanț. Ca de obicei convorbirea a fost de cinci minute. Dar îșj cele cinci minute omul acesta ne-a spus concret ce a făcut în 2023:

1. Am semnat contractul cu AFM pentru 4 stații de reîncărcare autovehicule electrice
2. Am ajuns în etapa finală și până în 20 decembrie semnam contractul cu agentul economic câștigător al licitației pentru reabilitare drumuri pe Anghel Saligny
3. Am accesat proiectul de 1 milion euro amenajare platformă depozitare gunoi grajd , 50 platforme individuale la crescătorii de animale din Păușești, buldoexcavator, tractor cu remorca, vidanjă. Am încărcat proiectul pe locul 26 din 120 admise la finanțare ( apoi s au epuizat fondurile alocate prin PNRR)!
4. Pe data de 6 decembrie depunem proiectul pentru parc fotovoltaic putere 89 kw care ne asigură independența energetică ( am întocmit studiul de fezabilitate și am luat avizele necesare)
5. Am finalizat sf ul pentru canalizare, am luat avizele și le depunem pe 12 decembrie, etapa prealabilă semnării contractului de finantare prin PNRR, valoare două milioane euro, după ce a fost cererea de finanțare admisă ca eligibila
6. Așteptam apelul de de punere prin FD pentru reabilitarea de drumuri și ulițe, lucrăm la sf și obținerea avizelor
7. Am pregătit documentația (analiza energetică, expertiza tehnică, intabularea în cartea funciară, întocmirea releveelor) pentru patru clădiri publice (dispensar uman, ambele cămine culturale, școala generală Ursărești) în vederea reabilitării acestora: încălzire în pardoseală, panouri solare, pompe de caldură, reabilitări interioare, izolația termică a tavanelor, pereților și pereților, înlocuirea tâmplăriei uzate fizic.

Le dorim sănătate celor din primăria Păușești și locuitorilor acestei minunate comune. Avem din nou impresia că în această localitate alegerile locale au loc inutil.

Traian Guminski