Primarul Avan acuză: ‘’Se fac jocurile să retrogradăm!’’

Lupta pentru salvarea de la retrogradare în Seria Est a eșalonului patru este una încinsă. FC Păușești Otăsău, formație care a făcut o figură frumoasă și în sezonul regulat, a reușit un succes important, 5-3 cu AS Bărbătești, dar pare să fie victima jocurilor de culise.

Primarul localității, un împătimit al fotbalului, Cătălin Avan, adduce acuze grave conducerii AJF Vâlcea, dar și contracandidatei la salvare, Oltul Ionești. Acesta spune că se fac jocurile ca formația sa să retrogradeze:
“Ieri, ca și la Ionesti, săptămâna trecută, suntem măcelăriți de arbitrii de centru! Se fac toate jocurile posibile să retrogradeze echipa noastră și să rămână în Liga 4 echipa din Ionesti! Aceasta beneficiază de clemența arbitrilor și aadversarilor. Galicea, după ce conduce cu 2-0 acasă pe Ionești, pierde apoi cu 3-2! Ieri se repetă isprava și se predă fără luptă, 0-4 la Ionești! La noi vin cei de la Bărbătești și-și dau viața pe teren, cu centralul Truță de partea lor clar și după ce sunt învinși de noi aseară ne spun senini că nu se prezintă la meciul următor acasă cu Ionesti și vor pierde cu 0-3! Fotbalul vâlcean este viciat foarte tare de modul în care tandemul Pintilie- Demetrescu fac toate jocurile în așa fel încât să fie ce doresc ei! Trag un semnal de alarmă pe acestă cale (aseară spectatori beți din Bărbătești – Deținem probe video – intră în teren la scorul de 5-3 pentru Păușești doar să ne fie suspendat terenul de joc) și sper ca lucrurile să intre pe fărașul normal, altfel ne retragem din campionatul acesta absolut murdar și vom juca în campionatul din alt județ! În plus, avem mărturii de la jucători din Galicea, Bărbătești, și nu numai, care vor fi depuse la organele competente! Nu numai în politică este mocirlă, iată că și la fotbal în Vâlcea lucrurile stau la fel! Centralul de aseară ne-a măcelărit … avem probe video cum întoarce aut-uri (și marchează oaspeții), cum nu sancționează fault la jumătatea terenului pentru FC Păușești și oaspeții egalează, cum incită permanent spectatorii, cum dictează penalty inexistent pentru oaspeți în minutul 5… cum dă galbene cu nemiluita nouă, iar pentru FC Bărbătești care mai aveau puțin și-l aruncau peste gard, nimic… disperați cei de la Bărbătești probabil au fost stimulați de Ionesti, ca altfel nu ne explicăm atitudinea acestora!!!. Și managerul echipei, Iulian Toabeș, este de părere că FC Păușești este victima jocurilor de culise: “Referitor la supărarea domnului primar: Este unul dintre puținii edili care se implică și în acest fenomen direct, trăiește meciul ca orice supporter, cheltuie bani, timp și nervi. În ultimele meciuri în afara de domnul Demetrescu și domnul Buși care au arbitrat corect, restul ne-au dezavantajat grosolan atât acasă, cât și în deplasare. La Păușești niciun arbitru nu a fost atins măcar cu o palmă din 2011 până în prezent, nici nu o să se întâmple, dar ei continuă voit sau nu, să ne dezavantajeze. Mai bine ne atbitrează niște copii fără experiență, decât arbitrii cu zeci de meciuri la centru care nu le înțeleg greșelile, de multe ori având faze simple. Vreau să mulțumesc echipei care ieri a luptat exemplar contra echipei A.S Bărbătești, o echipă experimentată, agresivă, cu jucători ce joacă de câțiva ani împreună care greu pierde puncte. Pentru noi au marcat Ucă Alexandru 4 goluri și Ancuța Adrian. Mulțumim suporterilor care ieri ne-au susținut necondiționat și îi așteptăm sâmbăta la ora 18-00 la Vlădești”.

Gabi Cîrjaliu