Primarii PSD din Vâlcea se revoltă împotriva premierului demis Florin Cîțu

Guvernul demis prin moțiune de cenzură își bate joc de mii de localități din țară, de fapt de toate localitățile care nu au primari PNL. În Vâlcea bătaia de joc este maximă. Florin Cîțu a împărțit bani din Fondul de Rezervă prin ordonanță dată noaptea, ca hoții. Localitățile conduse de primarii liberali din Vâlcea au primit sume între 400- 700 de mii de lei, noi în timp ce comunele conduse de primari PSD sau PER au primit câte 50 de mii de lei noi, iar orașele conduse de primari PSD doar 100 de mii de lei noi.
Primarul din Galicea, social democratul Florin Mărăcine a publicat pe contul său personal de facebook tabelul detaliat cu banii acordați fiecărei localități din care se vede clar împărțeala politică. Probabil scos din minți de această nedreptate, echilibratul edil aflat la primul mandat a transmis și mesajul: “O altă mizerie a rahatului de guvern PNL! Au împărțit bani din Fondul de rezervă…. primarii PSD 50, cei de la PNL 4 miliarde ! Prefectule… hai atacă hotărârea! Mi-e scârbă! Pentru cei care ați votat PNL…. luați… ca V-au dat!”. Edilul se referă probabil și la populația ce a votat cu PNL și este domiciliată în localități conduse de primari care nu sunt PNL deoarece și acești oameni sunt batjocoriți de Cîțu.
Toma Marius Peștereanu, primarul social democrat al comunei Costești a comentat la acest tabel al rușinii liberale: “Alo, Superman, nu-ți e bă rușine, de unde dracu te tragi b,ă idiotule, nu-ți e, bă, rușine, că din bani publici plătești voturile de la Congres? Ce vină au comunitățile conduse de primari PSD și PER? Am tot fost elegant în vorbire, dar acuM, un prim-ministru demis are tupeul de a da bani doar din pix, cui a dorit creierul lui mic, doar să-și plătească datoriile. Rușine, mâțule, că ești din Vâlcea!”.
Constantin Banacu, primarul Comunei Bărbătești: “Sunteți niște mizerabili…”.
Iar Tiberiu Pîrnău, director al publicației “Ziarul de Vâlcea” îi consideră în comentarii pe liberalii din Guvern “Jeguri!”.
Revolta lor pare îndreptățită dacă te uiți la acest tabel. Comuna natală a lui Cîțu, condusă de un controversat liberal venetic de localitatea Golești, a primit 5 miliarde de lei vechi din fondul de Rezervă al Guvernului, adică cât au primit la un loc 10 comune conduse de primari PSD. La orașe diferența este și mai mare. Băile Govora, primar PNL, a primit 7 miliarde, iar Băile Olănești, primar PSD, a primit 1 miliard. De fapt toate orașele liberale au primit câte 7 miliarde d elei vechi, iar cele conduse de alți primar câte 1 miliard.
Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că social-democraţii îi vor face o plângere penală premierului Florin Cîţu, în urma declaraţiilor făcute de Ludovic Orban, la o emisiune TV, potrivit cărora premierul dă o Ordonanţă de Urgenţă pentru a-i plăti pe primarii liberali care l-au votat la Congresul din 25 septembrie, relatează News.ro. ”Toate prefecturile, joi, inainte de Congres, au transmis către toţi primarii să trimită solicitări de alocare, din fondul de rezervă al Guvernului. Şi mesajul pe care l-au dat catre primari, vineri, sâmbătă, a fost că, dacă nu iese Cîţu preşedinte, nu se mai alocă banii din Fondul de Rezervă către primării. Deci nu au apucat să dea banii, dar au apucat să trimită prefecturile solicitările şi cei care l-au susţinut pe Cîţu le-au transmis primarilor că nu se alocă banii din fondul de rezervă, dacă nu iese Cîţu preşedinte”, a declarat Ludovic Orban.
Guvernul a dat bani și Consiliilor Județene din țară. Și aici cele conduse de UDMR și PNL au primit mult mai mulți bani decât cele care au peședinți PSD. Practic Florin Vasile Cîțu și miniștrii liberali au împărțit țara în două, exact cum au împărțit-o prin decizii controversate și între “vaccinați” și “nevaccinați”.

Traian Guminski