Primăria Slătioara pregătește viitoarele proiecte

Slătioara este localitatea în care primarul Sorin Romcescu a câștigat 3 alegeri consecutive cu cel mai mare procent din județ. Este comuna care s-a dezvoltat ca infrastructură în cel mai mare ritm din județ în ultimii ani, iar noi, ca și alte publicații, am dezvăluit că această eficiență a administrației din Slătioara se datorează în primul rând echipei de funcționari de excepție care lucrează în această instituție în strânsă colaborare cu primarul și viceprimarul.

Proiecte europene și proiecte finanțate de guvern au adus miliarde de lei în localitate, iar acum pe PNDL II vor veni alte miliarde. Drumuri moderne, iluminat, canalizare, apă, Cămin Cultural- acesta din urmă este fără exagerare cel mai mare și modern din mediul rural vâlcean, au fost realizate. Anul viitor s e face și un dispensar de nivel european.Documentația pentru încheierea contractelor a fost depusă la Ministerul Dezvoltării.
Am rămas surprinși să aflăm însă că deși nu au început încă lucrările pe proiectele finanțate pe PNDL 2 echipa din primăria Slătioara a început deja să lucreze pentru alte proiecte.
“Nu știm dacă va mai urma și când un Program Național de Dezvoltare dar cred că trebuie să mai facem niște proiecte și să vedem apoi pe ce programe naționale sau europene vom obține finanțările. Noi așa am făcut mereu și nu am ținut cont de politic, de cine se afla la putere. Am știut că dacă lucrăm profesionist și facem proiecte bune ele vor primi finanțare. Am avut în 2008 un proiect european în valoare de 2,5 milioane de euro, deşi nu era partidul meu la guvernare. Au existat şi programe naţionale de care şi noi am beneficiat”.
Suntem siguri că în maxim încă un mandat în afară de acesta primarul din Slătioara va reuși să termine în această comună tot ce trebuie construit în infrastructură, sănătate, învățământ și agrement în comună. (T.G.)