Primăria Bujoreni a “mutat” două mii de râmniceni la Muzeul Satului

Succes deplin al primei ediții “1 Mai cu Flori de Bujoreni” organizată de Primăria Bujoreni în colaborare cu Muzeul Județean și Consiliul Județean Vâlcea.


Muzeul Satului din Bujoreni este unic în România, deține piese de excepție și case de patrimoniu, unele adevărate opere arhitectonice și este așezat într-un cadru mirific. El a fost vizitat de 1 Mai anul acesta nu numai de sute de localnici, dar și de peste două mii de râmniceni care, atraș de o promovare bine realizată a evenimentului și de vreme frumoasă, au venit aici pe tot parcursul zilei. Începând cu ora 12 toate cursele de autobuz dinspre oraș au fost pline.


A fost și un program artistic deosebit cu multă muzică autentică vâlceană de calitate, copii și tinerii din trupele din Vaideeni și Amărăști fiind cele mai aplaudate. Au venit și primari din alte localități (i-am remarcat pe cei din Amărăști, Vlădești, Sutești, Pesceana), parlamentari vâlceni, președintele Consiliului Județean Vâlcea care a apreciat public activitatea primarului Gheorghe Gîngu.


Deja cunoscutul artist popular Ilinca Alexandru a fost atracţia celor care au vizitat târgul. “Ilinca Alexandru este un om extraordinar, un tezaur de istorie vie a tradiției rurale românești! Deși este invitat și curtat să participe la multe expoziții cu tradiții, dumnealui își face timp să fie alături de vâlceni de fiecare dată răspunzând “Prezent” cu minunatele sale exponate. Respect…”, este mesajul primarului de Bujoreni, Gheorghe Gângu.


Ne-a bucurat sincer, pe noi, dar și pe alți colegi din presa vâlceană, satisfacția primarului și a unor consilieri locali și salariați ai primăriei care au realizat că pot promova astfel de acțiuni, că lumea iubește acest loc, că un muzeu în care cu greu intră mai mult de zece vizitatori pe săptămână poate fi văzut de mii de oameni într-o zi.
Primarul Gheorghe Gângu ne-a declarat că nu se aștepta să vină atât de multă lume la un evenimet organizat pentru prima dată de 1 Mai de primărie și că își menține intenția ca anual administrația să organizeze 3 mari evenimente.
“Vom face o tradiție din această serbare a Zilei Muncii, apoi avem vara ziua comunei noastre în ultima duminică a lunii august și vrem să organizăm, tot aici la muzeu, toamna, “Ziua Recoltei”. Infrastructura se va moderniza, deschidem căi de acces moderne spre Râmnic, dar și spre localități vecine cum este comuna Vlădești, având o excelentă colaborare cu primarii din aceste localități. Intenționăm să încurajăm investițiile în zonă, să aducem turiștii din stațiuni să viziteze acest muzeu și comuna noastră”, a spus Gheorghe Gângu.

Traian Guminski