Prestaţia unor demagogi din Consiliul Municipal întăreşte imaginea primarului Mircia Gutău

Motto:
“A fost cu noi, băi, cap de fier
Cu unu’ varză, unu’ beat, altu’ pișat pe el
Când bem noi la bloc, ne știu toți băieții
Suntem un fel de Coca-Cola, lături și flori în Pepsi.”
(versuri “Hush Thug rezist” – trupa Paraziţii)

A fost din nou spectacol la scenă deschisă la şedinţa Consiliului Municipal din 28 februarie. Actori buni, dar cu un scenariu scris prost, au fost de data aceasta viceprimarul chiulangiu Virgil Pîrvulescu şi consilierul agricol liberal Constantin Bogdan Popa.
Primul s-a dat în stambă vorbind de câteva ori pe lângă lege şi apoi faultând, spre final de şedinţă, zestrea de voturi a propriului partid, când a cerut o comisie care să verifice sumele ce vor fi alocate locatarilor din Blocul C 32 din Ostroveni, bloc lovit de calamitatea unui incendiu anul trecut. Omul părea că nu ştie nici ce înseamnă calamitate, dar mai ales, nu ştie ce înseamnă ban public şi grija faţă de el. Grija faţă de banul public, domnule Virgil, ar fi aceea că este ruşine să iei un salariu de peste 15 mii de lei lunar de la primărie şi să nu te duci la muncă.
Cât despre Popa, individ care ar putea părea “fumat” când ia cuvântul, dar noi nu credem că este, ci că doar aşa pare, a avut mai multe intervenţii halucinante. Cel mai ciudat este că la punctul 5 de pe ordinea de zi a avut o poziţie în postările sale de pe facebook, o altă poziţie în şedinţa de comisie, ca în final să aibă o a treia în cadrul şedinţei de plen. Toate bătându-se cap în cap.
Cu fiecare astfel de scenete, scrise parcă de un Caragiale modern, cei doi îi întăresc imaginea primarului Mircia Gutău.
Pentru PNL ar fi logic să–i lase să facă asta, dacă intenţia celor din conducerea partidului este să-l ejecteze la anul pe Virgil şi să-l atragă pe primar să candideze din partea PNL.

Traian Guminski