Președintele Consiliului Concurenței, în vizită la Vâlcea

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, este prezent pentru două zile la Vâlcea, unde a avut o întrevedere cu prefectul județului și unde va discuta cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Acesta a declarat că își dorește ca instituția pe care o reprezintă să vină în întâmpinarea nevoilor mediului de afaceri, în special a celor care dețin firme medii. În opinia președintelui de la Consiliul Concurenței firmele medii nu sunt familiarizate cu legislația în domeniu, motiv pentru care întâlnirile de azi și de mâine cu mediul de afaceri din județul Vâlcea se vor a fi unele care să se ridice la așteptările deținătorilor de firme. Acesta a recunoscut că anumite cazuri în care firmele se înțeleg să mențină un anumit preț sau să îl crească sunt destul de greu de depistat, însă sesizările îi ajută foarte mult.
“Este o primă activitate care se va desfășura în Județul Vâlcea pe parcursul a două zile. O să fie întâlniri cu reprezentanții UAT-urilor și a celor al mediului de afaceri. Rolul meu este acela de gazdă, ca și reprezentant al Guvernului României”, a declarat Florian Marin, prefect Județul Vâlcea. “Rostul acestor genuri de întâlniri este acela de a prezenta activitatea noastră, a modului în care putem noi să intervenim. De asemenea, îi atenționăm despre lucrurile de care trebuie să se ferească. Firmele mari au departamente speciale, cele mai mici nu cunosc în amănunt legislația. Ne-am interesat de cazuri pe care le-am avut aici, nu au fost foarte multe la număr. Am lucrat mult pe Oltchim, a fost un subiect care ne-a consumat mult din energie”, a spus Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței România.
În perioada imediat următoare în atenția Consiliului Concurenței o să fie cu precădere prețurilor achizițiilor publice, a prețurilor practicate de firmele de taximetrie și de telefonie. Important este, în opinia lui Chirițoiu ca aceste cazuri să fie făcute cunoscute și sancționate în consecință.

Gabi Cârjaliu