Premierul Marcel Ciolacu este obligat să încalce prezumţia de nevinovăţie a celor executaţi de călăii DNA

Deci aşa cum spunea zilele trecute un primar PSD din Vâlcea “Aştia de la AUR sunt cu violurile minorelor, cu ruşii, cu scandaluri, iar noi pesediştii suntem cu șpaga. Numai USR este curat”…
Lucrătura este la vedere. Aşa cum şi şpăgile lui Buzatu erau aproape la vedere, dar până nu s-a dat ordin pe unitate de execuţie a hârciogului de Buzău, călăii de la DNA au stat prin birouri frecând menta pe salarii uriaşe.
Gheorghe Smeoreanu, preşedintele Clubului de Presă Vâlcea, publică un interesant punct de vedere în ziarul său “Criterii Naţionale”. Cunoscutul publicist spune că Marcel Ciolacu, implicit întreaga conducere PSD, încalcă prezumţia de nevinovăţie prin excluderea imediată a primarului din Mioveni acuzat şi el de luare de mită pentru favorizarea unui candidat la un post de management al Spitalului.
Lăsând la o parte că, probabil, Marcel Ciolacu ştie şi el că s-a ajuns la situaţia în care 90 la sută din posturile din Sănătate sunt tranzacţionate înainte de concursuri, inclusiv cele de magazionier, liderul social democrat era şi este în continuare obligat să încalce nu numai prezumţia de nevinovăţie,dar şi elementarele cutume pesediste care se refereau la susţinerea celui acuzat (de procurori) de cât mai mulţi colegi de partid.
Acum este clar! Dacă te-au prins, vinovat nevinovat, şeful, dar şi partidul, îşi iau mâna de pe tine. Eşti lepros. Orice susţinere publică ar însemna prelungirea scandalului, ceea ce vor toţi duşmanii pesediştilor, mai ales scursurile ce încearcă să compromită imaginea premierului pentru a-i scădea şansele la prezidenţialele de anul viitor.
Călăii DNA fac teabă bună acuma. I-au pus stăpânii coloniei la muncă. Şi în curând vor executa şi câteva capete de liberali. Care liberali, fie vorba, nu mai există, căci PNL este plin până la refuz de alogeni, oportunişti, parveniţi şi migratori politici.

Traian GUMINSKI