Premierul interimar Vasile Cîțu spune că Virgil Pîrvulescu seamănă cu Ioana Mihăilă

România a pierdut în acest an fonduri europene de 4,7 milioane de euro pentru decontarea de teste RT PCR şi rapide antigen pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, a declarat, joi, 14 octombrie, premierul interimar Florin Cîţu, care a susţinut că motivul ar fi faptul că fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă nu a urgentat semnarea contractului de finanţare.
Anul trecut copii din Râmnicu Vâlcea au pierdut tablete în valoare de 5 milioane de euro. Executivul primăriei pregătise un proiect pentru accesarea acestei sume în vederea achiziției de tablete pentru toți elevii și alte echipamente IT pentru școli. Îndemnați de viceprimarul Virgil Pîrvulescu, consilierii de la PNL și USR s-au opus în ședință nevotând acest punct. Era un program al Guvernului care funcționa pe principiul primul venit primul servit, dar vicele liberal și consilierii care l-au ascultat nu au vrut să voteze pentru motivul absurd că ulterior achiziția i-ar fi oferit primarului Mircia Gutău motivul pentru a se “împăuna”.
Tot din “inteligență” și “bunătate”, Virgil Pîrvulescu și discipolii săi din Consiliul Municipal blochează aprobarea unor PUZ–uri care ar permite construirea de locuințe.
În cazul doamnei Mihăilă, fostul ministru care ne voia închiși în case pe termen nelimitat, nu este vorba de prostie sau neglijență în serviciu. Nesemnarea acelui contract este un gest premeditat. Ea nu a fost “plantată” în minister să aducă bani din UE ci să blocheze accesarea de fonduri. Nu întâmplător șeful ei de partid, domnul Dacian Cioloș, a fost premierul unui guvern care timp de un an nu a adus din UE niciun ban (de unde a apărut porecla de “Guvernul ZERO”). Banii neaccesați de România au rămas nemților, francezilor, italienilor.
Vasile Florin Cîțu știe ce au făcut liberalii din Râmnic cu sabotarea achiziției tabletelor și știe ce fac cu blocarea ilegală a PUZURILOR. Știe pentru că ziariști din Vâlcea i-au scris și trimis documente. Nu l-a interesat. Probabil nici neglijența doamnei Mihăilă nu-l interesa dacă useriștii nu băgau moțiunea de cenzură și l-ar fi păstrat premier.
Nu-l interesează că puținii bani din Sănătate au fost direcționați doar spre firmele private astfel încât acum nu ai nicio șansă să-ți faci analize gratuit, la care ai avea dreptul în spitale, ci trebuie să apelezi doar la firmele private. Nu-l interesează nici că oameni care ar putea trăi dacă ar fi consultați, tratați, operați, nu mai au acces la serviciile medicale din spitale.
Și el și cei din gașca Mihăilă, din clanul Cioloș, din grupul Barna sau din cloaca Pîrvulescu au aceeași empatie față de cetățeni, aceeași bunătate, inteligență, bun simț, responsabilitate, educație și patriotism. Și își merită cu prisosință pozițiile pentru că i-am votat. Dacă nu merită înseamnă că noi suntem proștii, cei ce băgăm votul în urnă, nu ei care se oprișează pe noi de fiecare dată când pot.

Traian Guminski