Prefectul și subprefectul de Vâlcea se transformă în ținte ale presei locale

Subprefectul Sebastian Fârtat și prefectul Tiberiu Costea nu au deloc o imagine pozitivă. Era și așa greu să vi la Prefectură, fără nicio experiență în domeniu, după un prefect ca Florian Marin și un subprefect ca Aurora Gherghina și să faci impresie bună.

Cei doi ar trebui să fie extrem de activi și de legaliști și să impună respect. Respectul se impune și prin punctualitate și prin prezență. Reamintim celor care nu știu că primarul municipiului Râmnicu Vâlcea vine, de mulți ani, primul la servici din toată instituția și pleacă de cele mai multe ori ultimul din primărie.
Iată ce publică azi “Gazeta Vâlceană” cu mențiunea că în ediția publicației amintite se găsesc și fotografii de la fața locului.
“Anunţată la ora 08.45, o şedinţă publică ce a avut loc în această dimineaţă la Prefectura Vâlcea a fost prezidată de şeful cancelariei, Mircea Nadolu, pentru că pur şi simplu prefectul Tiberiu Costea nu a ajuns la timp la serviciu. Fără precedent! În mod normal, în lipsa prefectului, cel care ar trebui să conducă şedinţele publice este subprefectul.
“Prefectul o să întârzie şi eu zic să nu pierdem timpul şi să începem şedinţa” – a spus Nadolu imediat ce a intrat în sală, comportându-se ca un personaj care manevrează tot ce mişcă prin Prefectura. Ba mai mult, i-a şi luat locul pe scaun, la prezidiu.
Întâlnirea cu pricina a avut ca subiect apariţia a încă unui focar de pestă porcină în judeţ, mai precis a încă doi porci morţi într-o gospodărie din comuna Oteşani. Prefectul Costea nu a considerat-o însă atât de importantă şi nici nu e îngrijorat de faptul că fenomenul ia amploare în Vâlcea. Omul a ajuns la sediul Prefecturii (foto jos) după ce s-a terminat şedinţa, cu ochii cârpiţi de somn şi cu o nepăsare caracteristică de când a preluat funcţia”. Citiți aici.

În ediția de ieri a “Criterii Naționale” jurnalistul Gheorghe Smeoreanu aduce argumente că cei doi, subprefectul și prefectul de Vâlcea au fost numiți ilegal:
“Nu mai puțin de 24 de prefecți și subprefecți din țară au fost învestiți, în aceste funcții, ilegal, după preluarea de către PNL a guvernării, arată fostul prefect de Hunedoara Fabius Tiberiu Kiszely.
Inițial, a fost depusă o plângere prealabilă premierului Ludovic Orban și, ulterior, în 13 februarie 2020, a fost depus, la Curtea de Apel București, la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, un document prin care această decizie a fost atacată în instanță. Avizele din partea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici au fost negative pentru 24 de prefecţi şi subprefecţi printre care și cei din Vâlcea”.

Traian GUMINSKI
Foto GAZETA VÂLCEANĂ