Prefectul Florian Marin ia măsuri pentru stoparea şi prevenirea incendiilor de la staţia de sortare a deşeurilor din Stolniceni aparţinând S.C. URBAN SA

În ultima lună, la stația de sortare a deșeurilor din Stolniceni, aparținând S.C. Urban S.A. au avut loc 3 incendii de mică și medie intensitate, care prin degajarea de fum au constituit o problemă pentru sănătatea locuitorilor din zonă.

În aceste condiții, prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, a organizat la sediul instituției, în după amiaza zilei de 11 februarie 2019, începând cu ora 14.00, o întâlnire de lucru pe tema prezentată, la care au participat conducerile societății Urban S.A., conducerile Gărzii de Mediu Vâlcea, Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea și Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
În cadrul discuțiilor, prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, a solicitat tuturor celor prezenți să fie luate măsurile prevăzute de legislația în vigoare, în așa fel încât incendiile în zonă să fie, pe măsura posibilităților, prevenite ori limitate ca intensitate și întindere, iar disconfortului creat cetățenilor din proximitatea stației să fie unul redus.
Operatorul de salubritate a solicitat un termen de cca. 2 luni de zile, până la care să realizeze în mod intensificat transportul deșeurilor sortate către gropi de gunoi autorizate din țară.
În acest timp zona va fi supravegheată de echipaje ale I.P.J. și I.J.J. Vâlcea, iar lucrătorii I.S.U. Vâlcea, vor verifica stația periodic, pentru preîntâmpinarea incendiilor.
Totodată, potrivit competențelor legale, atât Direcția de Sănătate Publică cât și Garda de Mediu vor realiza o monitorizare a zonei, urmând a lua potrivit constatărilor, masurile prevăzute de lege.