Povestea Ralucăi Bodac. Viață de fotbalistă

Fotbalul feminin românesc a progresat mult în ultima perioadă și tot mai multe tinere au ales să se îndrepte spre sportul unde Hagi, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu sau Belodedici au făcut performanță și au reușit să scoată în stradă milioane de români. Și în Râmnicu Vâlcea fotbalul feminine are o dezvoltare armonioasă, mai ales după apariția clubului ACS Predu care le asigură tinerelor toate condițiile necesare pentru a face performanță. Raluca Bodac a împlinit 15 ani în luna ianuarie, este una dintre fotbalistele de perspectivă ale echipei al cărei golgheter este și deja are oferte de transfer la cluburi cu nume în România.

Fotbalul, marea pasiune

Raluca spune că a fost atrasă de acest sport dintotdeauna și mereu și-a droit să-l practice: “Fotbalul este marea mea pasiune. Nu m-am gândit să merg la handbal, chiar dacă Râmnicu Vâlcea are mare tradiție în acest sport. Nici gimnastica nu m-a tras, eu fotbal am vrut. Este pasiunea mea. Învăț la Școala Mihai Eminescu (Nr. 10), sportul este materia mea preferată. Colegii mă încurajează foarte mult, iar la orele de sport sunt aleasă mereu printre primii când se joacă fotbal. Părinții mei îmi sunt alături mereu, mă susțin și îmi sunt aproape la fiecare meci pe care eu îl disput. Contează foarte mult pentru mine susținerea lor. Mereu mi-am droit să găsesc un club unde să practice fotbalul, mă bucur că a apărut ACS Predu. Imediat am luat legătura cu cei din conducere și m-am dus la echipă, a fost cea mai bună decizie a mea”.

E rapidistă și vrea să ajungă la Națională

Marele vis al fotbalistei e să îmbrace tricoul Naționalei României după ce de curând a câștigat alături de colegele de la ACS Predu titlului județean: “Antrenamentele la fotbalul feminin nu pot spune că sunt atât de dificile pe cât se crede. Dacă te concentrezi și faci ceea ce îți place, poți da un randament foarte bun. La noi la club, oricum toate fetele se antrenează bine, avem condiții foarte bune și antrenori dedicați. Mă mai uit și meciurile fotbal feminine din primul eșalon, dar mai mult m-am uitat la fotbalul masculin, iar echipa mea preferata din România este Rapid București. Știu că avem jucătoare de valoare, Rus, Meluță, Carp, vâlceanca noastră Vătafu. Din păcate nu am avut ocazia să vorbesc cu ea dar sper să reușesc într-o zi. Știu sigur că vreau să continui cu fotbalul. Este o pasiune, dar clar vreau să continui și după terminarea junioratului. Cred că visul oricărei jucătoare este să îmbrace tricoul naționalei. Eu o să demonstrez în continuare că pot și voi încerca să ating cotele maxime. Îmi doresc ca într-o zi să joc pentru România”.

Are oferte de transfer

Președintele clubului vâlcean, Eugen Predulete, spune că Raluca are deja oferte pentru transferal la cluburi cu nume în România. “Raluca este o jucătoare foarte talentată. A avut evoluții extraordinare atât în Campionatul Județean de fotbal feminin cât și cel Național. Este golghetera noastră cu 16 goluri în campionatul județean și 14 goluri in campionatul național. Joacă pe postul de mijlocaș central și își face treaba cu brio. Raluca are deja oferte de la echipe cu nume în fotbalul românesc dar momentan este jucătoarea noastră. Ce vă pot spune este că și în sezonul 2023-2024 va rămâne la ACS Predu”, a conchis Eugen Predulete.

A consemnat Gabriel Cîrjaliu