Povestea “R.Î.N.D.U.R.I.’’- lor de pe facebook

Într-o perioadă în care spațiul virtual este acaparat de tot felul de influenceri care aleargă după cât mai multe like-uri și follow-uri care mai apoi le aduc bani, o tânără din Râmnicu Vâlcea a ales să își publice pe o rețea de socializare gândurile, ilustrate de fiecare dată cu fotografii realizate cu un telefon mobil vechi. Speră să poată strânge banii necesari pentru a publica o carte și spune că exemplarele vor fi dăruite celor care vor dori să îi citească “R.Î.N.D.U.R.I.”-le.

“Este o terapie pentru suflet”

Elena Stoica are 39 de ani, s-a născut la Drăgășani și de mai bine de cinci ani locuiește în Râmnicu Vâlcea. Acum patru ani a început să își publice gândurile pe facebook, sub titlul de “R.Î.N.D.U.R.I.”. Elena spune că face totul ca o terapie pentru suflet:
“Mi-a plăcut să particip la diverse concursuri și fac asta în continuare. Îmi plac competițiile, îmi place să-mi încerc norocul, în general. Îmi place să scriu, a fost la început o “terapie” pentru suflet. Apoi a devenit o bucurie și o pasiune. Îmi place mult să citesc, mă relaxează pentru că mă duce spre o altă lume, cea a imaginației, acolo unde e totul posibil”.

Adoră plimbările în natură

Multe dintre gândurile Elenei vin după plimbări în natură pe care spune că o adoră: “Natura o îndrăgesc la maxim. Sunt ecologistă, alături de fiul meu în vîrstă de nouă ani reciclez peturi, cartoane, doze, orice se poate recicla. Iubirea pentru natură e “moștenire” din familie, de la părinți. Așa am fost educată să nu murdăresc, să nu pătez mediul înconjurator. Mergeam și la pescuit… cândva! Plimbările în natură… cât le ador! Merg pe jos zilnic cu mare plăcere! Îmi place să alerg! Probabil voi participa la concursuri de alergat, mi-ar plăcea”.

Premii la revistele pentru femei

Elena a publicat mai multe texte la reviste pentru femei și a câștigat mai multe premii.
“Am început să scriu participând la concursurile din revistele pentru femei ca “Unica”, “Libertatea pentru femei”, :Femeia de azi”. Am câștigat de multe ori diverse premii. M-a bucurat, m-a motivate. Asta m-a făcut să scriu cee ace simt și pe facebook. Am vrut să văd dacă prietenior de pe aceaastă rețea de socializare le place ccea ce scriu eu. Sincer, nu mă așteptam să fie mulți care apreciază ce fac eu dar oamenilor le-a plăcut. Poate pentru că scriu simplu iar lumea se regăsește-n ceea ce scriu, poate pentru că au trairi, emoții, sentimente, păreri… asemanatoare mie. Am numit spontan și simplu ceea ce scriu: R.Î.N.D.U.R.I. Cred că i-am inspirat și pe alții să își scrie gândurile. Scriu rapid, spotan, oriunde, direct pe telefon, cu diacritice. Stilul acesta mă reprezintă cel mai bine, nu pot să-l definesc sau să-l încadrez într-un anume gen. Pur și simplu scriu ceea simt, ce trăiesc. Anumite postări au fost distribuite de sute de ori… asta n-a facut decât să mă bucure maxim.
Am scris de atâtea ori cu lacrimi în ochi, retrăind cu bucurie sau tristețe anumite momente din viața mea… amintiri ce nu se dau ușor șterse din memorie. N-am fost niciodată interesată de număril like-urilor, dar mă bucura aprecierile și le mulțumesc tuturor pentru susținere și încurajare. Înseamnă c-am ajuns cumva la sufletul cititorului respectiv”, ne-a marturisit Elena.

“Îmi doresc enorm să am cartea mea”

Elana își dorește mult să poată strange banii necesari pentru a publica o carte: “Am tot fost întrebată pe când cartea: “R.Î.N.D.U.R.I.”, căci material scris am destul. Da, îmi doresc enorm aceasta carte pentru a o dărui (nicidecum de a o vinde) acelora care au zâmbit, au lăcrimat, s-au regăsit citind ce-am scris. R.Î.N.D.U.R.I. trebuie să apară cânda, e ca și “copilul” meu, crescut cu mare grijă, bucurie și resonsabilitate. Sunt câțiva ani de când scriu R.Î.N.D.U.R.I. și n-o să mă opresc curând!”.

Dacă doriți să citiți “R.Î.N.D.U.R.I.”, o puteți face accesând pagina de facebook Serenity Selena.

Gabriel Cîrjaliu