Povestea lui Gabi Vâlceanu, bucătarul cu suflet de aur

Probabil ați aflat despre accidentul tragic în urma căruia Gabi Vâlceanu, celebrul și îndrăgitul bucătar, și-a pierdut viața. Acesta o să fie condus pe ultimul drum de familie și prieteni joi, funerariile urmând să aibă loc la Cimitirul Cetățuia, cu începere de la orele 12.00. Unul dintre prietenii săi buni, Alexandru Diamant, ne povestește lucruri mai puțin știute despre Gabi.

A muncit cu ziua, a fost angajat la MAI, dar și-a dorit mereu să fie bucătar

Gabi provine dintr-o familie săracă, după spusele lui Diamant, dar a avut ambiția să reușească în viață. Niciodată nu a negat că este rrom și era mândru de etnia sa: “Gabi Vâlceanu a fost pentru noi omul cu suflet de aur și un renumit bucătar. A luptat mult, a luptat cu viața de mic, a fost sărac. Provine dintr-o familie cu șase copii. Toți au muncit prin sat cu ziua, alături de părinți. Mereu și-a dorit să meargă la școală și a mers. În ghiozdan mama lui îi punea un sendviș din mămăligă rece cu magiun de prune. Când venea de la școală, avea pe masă mămăligă cu cartofi și varză. Apoi s-a înscris la liceu și s-a încadrat ca jandarm. Apoi Gabi a plecat din MAI și a absolvit școala de ospătar-bucătar pentru că era talentat. Ce câstiga de la serviciu, bani și produse, le ducea la Ionești la părinții și frații lui mici. Gabi a fost un bun samaritean, un om adevărat, un țigan de ispravă. L-au iubit și țiganii, și românii…”.

Asculta ore în șir melodiile fetei sale, Romina, studentă la Conservator

Gabi și-a pierdut viața la 49 de ani și lasă în urma sa doi copii și doi nepoți. Mai puțin știut este faptul că celebrul bucătar a fost căsătorit cu o româncă. Obișnuia să asculte ore în șir melodii interpretate de fata sa, Romina, cea care a studiat la Conservator. Dumnezeu să-l ierte!

Gabi Cârjaliu