Portretul unui senator al iadului

Ca în filmele acelea SF în care binele se luptă cu răul, iar răul este reprezentat de fel de fel de personaje aşa se luptă, în fel şi chip şi s-au luptat cu acest individ acei oameni cinstiţi din România plătiţi pentru a apăra ţara de fii ei cei mai nelegitimi…

L-am cunoscut cu ani în urmă şi imediat am avut senzaţia aceea de pielea găinii pe mâini. Iradia atâta energie negativă, avea privirea aceea de reptilian, duhnea a îngâmfare, iar zâmbetul subţire din colţul gurii, din buze subţiri şi reci avea un parfum malefic. În prejma lui simţeai aroganţa dusă la maxim şi mult jeg, deşi mirosea a parfumuri celebre şi costumul, cămaşa, cravata, pantofii păreau scoase intr-un magazin de lux parizian.
S- a cocoţat cu rapiditate pe scările ierarhizate ale societăţii noastre prosperând politic, economic, financiar. A fost creat un minister de-a dreptul fără rost pentru ca acest amfibian să poată fura cu acte în regulă din bogăţia ţării.
Unul din cei mai buni manageri din zona cărbunelui, lucrând acum la un modest birou la Berbeşti- Alunu conducea acum câţiva ani marea întreprindere de cărbune din România. A venit pe neaşteptate această lichea împopoţonată cu titlul de senator şi l-a luat la rost pe director că de ce nu are contract cu o casă celebră de avocatură în condiţiile în care avea de încheiat un contract foarte mare cu firme din Japonia, pentru retehnologizare. I-a sugerat direct un contract cu marea sa casă de avocatură, un grup de şnapani în costume de lux alergând după contracte cu statul şi după căpuşarea banului public. Directorul a refuzat spunând că întreprinderea are 17 jurişti foarte bine pregătiţi şi că ar fi o pierdere mare de bani să angajeze avocaţi scumpi pentru aşa zise consultanţe. Senatorul l-a privit cu ochii aceia de mort înviat de Satana, s-a întors, a închis uşa cu gesturi calme şi liniştite şi a plecat. Directorul a fost schimbat după trei săptămâni şi întreprinderea a făcut contract cu firma senatorului.
Arogant şi ticălos până în măduva oaselor, senatorul era şi ministru şi prieten cu premierul, dar şi un terorist al multor oameni din propriul partid. Pleca prin ţară şi punea la cale fel de fel de măgării ordinare de multe ori spre disperarea unor lideri locali care nu puteau să se împotrivească acestui bezmetic ahtiat după preamărire şi îmbogăţire mai rău decât o cohortă de oportunişti parveniţi de ultima speţă.
A trecut şi prin Vâlcea şi ştiam ceva despre mizeriile lui de pe platformă. Dar mai ales ştiam despre mizeriile din Capitală unde făcea un trafic de influenţă permanent şi în formă continuată. Ticălosul acesta îşi făcea veacul la o ceainărie – cafenea care acum este închisă. Cafeneaua Triangle Dor se afla pe Bulevardul Ion Mihalache la mai puţin de un kilometru de Guvern. Făcea naveta între Guvern şi cafenea unde se întâlnea frecvent cu fel de fel de avocaţi în special cu domnul B. aflat şi el acum în atenţia DNA. Discutau băieţii ăştia parfumaţi şi împăiaţi în costume de mii de euro numai despre terenuri, întreprinderi, clădiri, contracte. Nu au ocolit nici proprietăţi ale unor biserici în tentativele lor încununate cu succese de a mulge banul public de peste tot şi de a pune mâna pe ceea ce nu era al lor.
Uneori, prin provincia noastră, prieteni din PSD evitau, unii cu teamă, alţii cu lehamite să discute cu mine despre această lichea. Erau cumva bucuroşi să nu aibă tangenţe cu el. Mai ales cei care-l cunoscuseră personal ştiau că nemernicul este în stare să smulgă din piept inima celui mai bun prieten pentru a o scoate la mezat.
Cu un talent deosebit de a juca teatru ar fi putut să îşi mascheze aroganţa fără limite şi să joace rolul unui băiat modest şi muncitor. Dar aroganţa şi opulenţa erau şi sunt droguri care îi ţin în priză pe cei ca el.
Un întreg sistem juridic a încercat să îl agaţe pe nemernic ştiind că este acoperit de acte şi expert în murdări avocăţeşti şi chichiţe juridice. Dar maleficul senator a reuşit de fiecare dată să manipuleze gaşca formată din corupţi sau naivi şi folosind privilegii ale legii de care nu ar trebui să beneficieze nimeni a scăpat nearestat.
Alături de sute de jurnalişti care îl cunoaştem sper ca în curând fiul Satanei să aibă prilejul să scrie cărţi pe bandă rulantă la Jilava, chiar dacă ele vor fi tipărite pe bani furaţi din CET, deci de la mii de râmniceni care au plătit cu greu facturile la energie termică pentru a nu fi debranşaţi. Şi mai sper ca senatorul să ajungă acolo unde îi este locul şi să fie branşat la pungile cu bani şi smoală ale Iadului!
Dumnezeu să te ierte Dan Şova, dar noi nu te vom putea ierta!

Traian Guminski