Populația comunei Gușoeni – victimă a birocrației și incompetenței din ADI Apa Vâlcea

Teoretic, agențiile de dezvoltare intracomunitare trebuiau să ducă la dezvoltarea infrastructurilor din localitățile rurale. În practică, multe unități administrativ teritoriale au pierdut ocazia de a accesa fonduri individual din programe europene sau guvernamentale, după ce au intrat în astfel de asociații unde au achitat taxe de membru, au cheltuit bani din buget pentru a participa la zeci de ședințe și adunări și au cules… “praful de pe tobă”.
Este cazul comunei Gușoeni. Acest UAT a adera în 2014 la ADI Apa Vâlcea pentru a beneficia prin program de finanțare a infrastructurii mari de realizarea proiectului de alimentare cu apă și de canalizare a localității. De fapt, de finanțare a acestor proiecte. Comuna Gușoeni este la o aruncătură de băț de municipiul Drăgășani și în mod normal trebuia să aibă, de mulți ani, alimentare cu apă și canalizare. Numai că, la finele anului trecut, ADI Apa elimină din programul de finanțare comuna Gușoeni, o exclude fără logică și fără justificare.
Primarul Nicolae Concioiu, de profesie jurist, spune: “Este o nedreptate față de comunitatea din această localitate și pentru îndreptarea ei, am contactat deja o Casă de Avocatură. Vom cere daune. Îi vom chema în instanţă pe cei care și-au bătut joc de cetățenii din Gușoeni, vom declanşa mai multe procese”. (T.G.)