Popescu Gabriel Mihai, directorul Căminului Bălcesti: “Multumesc Consiliului Județean Vâlcea care a înţeles perfect situaţia şi care a oferit posibilitatea unei salvării a situaţiei deosebite în care ne aflăm!”

Referitor la articolul privind situația căminului ţin să precizez următoarele: în articol eu am prezentat nişte fapte şi am solicitat ajutor constând în alimente, deoarece în circa o lună de zile nu vom mai putea să le asigurăm. În prezent avem alimente. Datorită faptului că din luna august am raportat către ANAF obligaţiile de plată către bugetul statului şi către bugetul asigurărilor sociale de stat, există riscul ca în maxim o lună de zile să ne fie blocat contul şi să luăm şi amendă pentru nevirarea contribuțiilor respective, în această situație nemaiavînd posibilitatea de a mai procura alimente. Vreau să subliniez că bătrânii nu au fost puşi în pericol. În cazul în care din cauza primarului şi consilierilor liberali se va ajunge la situația de mai sus, ţin să mentionez că de la prima propunere de desființare a căminului de acum o lună de zile s-a deplasat la sediul căminului domnul director adjunct DGSPAC Vâlcea Ceauşu Antonie cu o echipă de asistenţi sociali, la solicitarea Consiliului Judeţean, care au verificat toate dosarelor beneficiarilor şi au stabilit pentru fiecare în parte în ce centru social să fie dus în cazul desfiinţării căminului, sau a unei situaţii de a le pune în pericol viaţa. Domnia sa a stat de vorbă cu bătrânii care plângeau şi i-a liniştit spunându-le că nu vor fi aruncaţi în stradă.
Multumesc Consiliului Județean Vâlcea care a înţeles perfect situaţia şi care a oferit posibilitatea unei salvării a situaţiei deosebite în care ne aflăm, dar nu poate să hotărască în locul Consiliului Local. Deasemenea, vreau să precizez că acest demers nu a fost făcut în nici un scop politic sau la solicitarea vreunui partid sau candidat, ci a fost făcut în urma ultimei şedinţe de Consiliu Local în care după două respingeri de transfer a căminului către Consiliul Judetean, două respingeri de desființare a căminului, a venit şi refuzul Consiliului Local de a rectifica bugetul, pentru a ne acorda suma necesară funcţionării.

Cu stimă, Popescu Gabriel Mihai, directorul Căminului pentru persoane vârstnice Bălceşti