Pomi de Crăciun confiscaţi

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroul pentru Prevenirea şi Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestire Rm. Vâlcea, au organizat şi desfăşurat marţi, 8 decembrie, activităţi de verificare a legalităţii transportului materialului lemnos şi a pomilor de Crăciun, în zona Brezoi – Voineasa.

Cu acest prilej, aceştia au identificat pe drumul comunal Ciunget – Mălaia, pe G. G, din mun. Rm. Vâlcea, care transporta cu o autoutilitară 51 pomi de Crăciun, specia molid, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă şi de însoţire.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional la Legea nr. 171/2010, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi organelor silvice, în vederea valorificării.
De asemenea, au fost efectuate verificări privind respectarea prevederilor legale referitoare la modul de operare a datelor în sistemul SUMAL, precum şi a modului de completare şi eliberare a documentelor cu regim special de către două societăţi comerciale, fiind constatate încălcări ale prevederilor H.G. nr. 470/2014 şi Legii nr. 171/2010.
În cauză, a fost dispusă sancţionarea contravenţională a celor doi agenţi economici cu amenzi în cuantum total de 5.000 lei.