Poliţiştii vâlceni fac recomandări privind circulația pe timp de ploaie

Ţinând cont că în perioada 20 – 22 noiembrie, în judeţul Vâlcea au avut loc mai multe accidente pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil umed), precum şi de atenţionarea meteorologică a Administraţiei Naţionale de Meteorologie de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate, este necesar ca, în condiţiile unui carosabil umed, să se adopte o manieră calmă de conducere, fără să se bruscheze comenzile vehiculului.

De asemenea, este necesar să se ruleze cu un regim de viteză scăzut, adaptat permanent condiţiilor de drum. Reamintim obligaţia legală a conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara localităţilor, atunci când vizibilitatea este sub 100 de metri în condiţii de ploi torenţiale.
Referitor la circulaţia în condiţii de ploaie, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile
autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.