”PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”! Anunț de începere proiect PROGRAMUL NAȚIONAL PENTRU REDUCEREA ABANDONULUI ȘCOLAR (PNRAS), COD F-PNRAS-1-2022-2147
”PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
Anunț de începere proiect
PROGRAMUL NAȚIONAL PENTRU REDUCEREA ABANDONULUI ȘCOLAR (PNRAS), COD F-PNRAS-1-2022-2147
Școala Gimnazială, sat Măgura, comuna Mihăești, județul Vâlcea, anunță lansarea proiectului cu titlul ” PNRAS – Școala Gimnazială, sat Măgura ”, cod proiect: F-PNRAS-1-2022-2147, din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțate prin Componenta C15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență în România (PNRR).
Valoarea nerambursabilă a Contractului de Finanțare este de 140.000 euro (824053,59 lei), așa cum a fost aprobată in Ordinul Ministrului Educației nr.3580/15.04.2022.
Obiectivele Proiectului:
Obiectivul general al proiectului este prevenirea abandonului școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii pentru un număr de aproximativ 90 de elevi din ciclul gimnazial ai Școlii Gimnaziale, sat Măgura, comuna Mihăești, pe durata a 3 ani de implementare a activităților educative specifice.
Obiective Specifice:
Diminuarea riscului de abandon școlar cu 6% pentru fiecare an școlar de implementare a proiectului.
Creșterea cu 15% a participării absolvenților de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională și a ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior la învățământul secundar superior.
Creșterea motivației pentru învățare prin conștientizarea importanței învățării, atât pentru părinți cât și pentru copii, reducând numărul de elevi corigenți și repetenți cu 2% în următorii 3 ani.
Consolidarea relației școală-comunitate-elev, prin implicarea a minim 50 de părinți în activitățile desfășurate în cadrul proiectului, crescând astfel importanța școlii în comunitate.
Implementarea acestui proiect urmărește desfășurarea următoarelor activități:
• Activități de dezvoltare a unui climat pozitiv, acțiuni anti – bullying și combaterea segregării școlare;
• Activități de tip Școala după Școală și acordarea unei mese calde pentru beneficiarii proiectului;
• Activități pedagogice și de sprijin care includ cursuri de pregătire remedială la limba și literatura română și matematică;
• Activități extra-curriculare, recreativ – sportive și culturale -”Muzică, Joc și Mișcare”, organizarea de tabere școlare;
• Activități de consiliere, orientare școlară și profesională.
• Digitalizarea procesului educational prin dotarea laboratoarelor de informatică din cadrul școlii.
Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, care va include 3 ani școlari, în perioada 23.09.2022 – 31.08.2025, conform contractului de finanțare, nr. 5489/23.09.2022.
ȘCOALA GIMNAZIALĂ, SAT MĂGURA, COMUNA MIHĂEȘTI
COMUNA MIHĂEȘTI, SAT MĂGURA, JUDEȚUL VÂLCEA
TEL/FAX 0250/768101
EMAIL: scoala_mihaesti_magura@yahoo.com https://www.scoalamagura.ro