PNL: Investim în AUTOSTRADA A7

„Am semnat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru 𝐭𝐫𝐨𝐧𝐬𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐏𝐚𝐬̦𝐜𝐚𝐧𝐢-𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐀𝟕, un pas vital pentru finanțarea legăturii întregii regiuni a Moldovei cu Bucureștiul.

Tronsonul acesta este amplasat pe raza județelor Iași, Suceava și Botoșani și va asigura legătura între tronsoanele Bacău – Pașcani (deja în execuție) și Suceava-Siret, aflat în proiectare.

În valoare de 9,2 miliarde lei, investiția este finanțată din #banieuropeni prin Programul Transport și de la bugetul de stat, cuprinzând inclusiv lucrările de infrastructură auxiliară și alte costuri asociate.

Lungimea totală a traseului este de 𝟔𝟐 𝐤𝐦, structurat în două loturi.
Pentru că tot vorbeam zilele trecute despre planificare, A7 este dovada că printr-o abordare strategică poți să pui bazele unor proiecte de amploare.
Faptul că nu am fi putut asigura finanțarea intregii investiții printr-un singur instrument nu a fost un impediment. A7 este rezultatul unei strategii care implică coordonarea și utilizarea eficientă a resurselor de care dispunem din #banieuropeni.
Porțiunea Ploiești-Buzău-Focșani-Pașcani este finanțată prin PNRR, iar continuarea până la Siret prin Programul Transport 2021-2027.

Mulți uită că pentru a accesa fondurile europene aferente sectorului de transport, MF trebuie să asigure partea de confinanțare din bugetul național. Pentru următorii ani avem nevoie de 𝟏𝟎 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 care să acopere toate aceste proiecte în care suntem angrenați”, Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.