Planurile de sfârşit de an ale unui primar destoinic – Ion Bebe Streinu

Ion Bebe Streinu, primarul comunei Şirineasa, este un om dintr-o bucată. Aşa l-am perceput eu de prima data de când l-am văzut. Ştie ce vrea şi este pregătit. Se zbate pentru oameni şi încearcă să mulţumească pe toată lumea. Când l-am întrebat care sunt cele mai mari realizări pe care le-a avut în anul 2016, mi-a răspuns tranşant: “Modernizarea şi extinerea primăriei şi infrastructura locală!”.

În acest an, Primăria Şirineasa a finalizat o investiţie ce a constat în asfaltarea a 8, 3 kilometri de drumuri de interes local. De asemenea, Primăria Şirineasa mai are în derulare o investiţie privind modernizarea şi asfaltarea Drumului Comunal 122 Şirineasa-Slăviteşti pe o lungime de doi kilometri. “Am prins 43 de ulicioare într-un proiect, în afară de 2 care nu sunt în domeniul public, pe care vreau să le modernizez. Am multe proiecte pe care vreau să le demarez în anul următor, dar prioritar pentru mine este reabilitarea căminului cultural din centrul comunei. Am depus deja documentele pentru accesare de fonduri. Valoarea lui s-ar ridica la 15 miliarde lei. Cu ani în urmă aici se făceau nunţi, petreceri, până la un moment dat când m-a chemat un nuntaş şi mi-a arătat cum plouă în cămin. Era bine pentru că banii intrau la buget în urma evenimentelor organizate aici. O vijelie puternică a distrus tabla, iar de atunci am interzis nunţile. Am depus proiectul din 2013, în continuare plouă întruna… Până la demararea lucrărilor m,ai durează puţin, dar este cea mai prioritară pentru că acum, în perioada sărbătorilor, când copiii organizează serbări, nu avem unde să îi ducem. Aşa că serbările se ţin la clasă. Va veni şi Moş Crăciun cu cadouri consistente pentru 248 de preşcolari şi elevi din clasele I-VIII”, ne spune primarul Streinu.
Inimosul edil al comunei vrea să rezolve şi problema localnicilor din satul Valea Alunişului. “Avem o porţiune asfaltată pe segmental Ciorăşti-Valea Alunişului, dar acolo marea problemă este lipsa unui pod peste pârâul Luncavăţ. Când vin apele mari, nu se mai poate trece în sat, iar cele 16 familii rămân izolate. Satul este de o frumuseţe aparte, este o zonă curate şi trebuie să reyolvăm şi această problemă. Am demarat deja primele consultaţii pentru soluţia cea mai bună care trebuie găsită astfel să construim acest pod care este mai mult decât necesar”, ne mai precizează primarul Streinu.
Primăria Şirineasa mai are în derulare o investiţie privind modernizarea şi asfaltarea Drumului Comunal 122 Şirineasa-Slăviteşti pe o lungime de doi kilometri, dar şi construirea unei grădiniţe cu program prelungit pentru care a organizat şi dezbatere publică, astfel ca părinţii care au servici să poată să îşi lase copiii în siguranţă.

Letiţia Lazăr