Peştereanu vrea Costeştiul în circuitul international turistic

Una dintre cele mai mari dorinţe ale primarului Toma Peştereanu din comuna vâlceană Costeşti este ca localitatea pe care o reprezintă să devină la fel de cunoscută ca staţiunile din Vâlcea.

De o frumuseţe aparte, comuna Costeşti musteşte de istorie şi legendă. “De ce numele nostru să nu fie alături de Călimăneşti, Olăneşti, Govora, Ocnele Mari, Voineasa şi Horezu? De ceva timp lucrăm la acest proiect care vizează statutul de staţiune. Mănăstirea Bistriţa, Arnota, schitul Peri, schitul Păpuşa, Cheile Bistriţei, Muzeul Trovanţilor, Muzeul Bălintescu, Parcul Naţional Buila Vânturariţa, bisericile de lemn, zecile de izvoare medicale, casele brâncoveneşti, hanul Sacerdoţenilor şi multe altele merită să aibă locul lor turistic, dar sunt şi motivele principale care ne-au împins de la spate să transformăm această comună în staţiune. Cât de curând începe munca titanic, lucrul la noul PUG”, mărturiseşte edilul.
Anul acesta, primarul Toma Peştereanu va finaliza extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Bistriţa. De asemenea, social-democratul şi-a mai propus să modernizeze cu fonduri europene, pe Măsura 7.2, drumul de legătură cu localităţile Bărbăteşti şi Pietrari, pe o lungime de aproximativ 4 kilometri. “Mai vreau să depun un proiect pe Grupul de Acţiune Locală “Microregiunea Horezu” pentru Şcoala Ferigile, care trebuie izolată termic şi are nevoie de o nouă centrală. Din ceea ce am înţeles, pot accesa până la 100.000 de euro pentru această investiţie. Până acum, am obţinut fonduri frumoase prin acest GAL. Am cumpărat un buldoexcavator, un UTV pentru stingerea incendiilor şi am renovat sediul primăriei, care arată foarte bine”, a mai adăugat edilul şef al comunei Costeşti.