Peste 2000 de vâlceni pot obţine câte 3000 de lei de la primăriile din Vâlcea

Aceştia sunt posesorii unor autoturisme mai vechi de 15 ani.Va intra în vigoare programul Rabla Local, acesta fiind deja publicat în Monitorul Oficial. Se vor alături programelor deja existente pe care le cunoaștem, Rabla Clasic și Rabla Plus. Iată despre ce este vorba.
În ce constă noul program și ce nu au voie să facă cei care primesc banii
Programul prevede ca cei care au mașini mai vechi de 15 ani să primească, din partea Primăriei de domiciliu, un stimulent financiar în valoare de 3.000 de lei. După ce primesc suma de bani, nu sunt obligați să cumpere o altă mașină, așa cum prevăd celelalte programe, însă trebuie să respecte anumite reguli.
Prin urmare, beneficiarii programului Rabla Local au interzis să își achiziționeze, timp de trei ani de zile, o mașină cu o normă de poluare Euro 4 sau mai mică. Conform ghidului de finanțare publicat în Monitorul Oficial, cine beneficiază de suma de bani „”nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 4 și/ sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare”.
Ce reguli trebuie să respecte beneficiarii programului Rabla Local
Cei care beneficiază de programul Rabla Local trebuie respecte și el, la rândul lor, mai multe criterii. Mai exact, pentru a beneficia de suma de 3.000 de lei, beneficiarul trebuie să aibă domiciliul sau reședința în România, pe raza primăriei la care va face solicitarea.
Totodată, beneficiarul programului autovehiculul uzat pe care vrea să-l caseze trebuie să fie pe numele său sau să fie de cel puțin cinci ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective și totodată să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuțiilor către bugetul de stat și cel local.