Peste 130 de participanţi la Școala de Vară “Sfântul Evanghelist Luca” organizată de la Drăgăşani!

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Sectorului de Învățământ și Activități cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei, în Parohia Valea Bisericii-Orlești din Protoieria Drăgășani au continuat activitățile catehetice și educaționale ale Școlii de Vară „Sfântul Evanghelist Luca” 2018.


În luna iulie, cei peste 130 de participanți la ediția a patra a Școlii de Vară, elevi și voluntari au desfășurat activități culturale și catehetice la Așezământul parohial „Acoperământul Maicii Domnului”, din cadrul Parohiei Valea Bisericii-Orlești. Scopul acestor activități a fost participarea la Sfânta Liturghie și împărtășirea cu Sfintele Taine a tuturor celor implicați.
Desfășurarea acestui important proiect educațional de vacanță îi bucură deopotrivă pe copii, pe părinții acestora și pe credincioșii parohiei, care i-au întâmpinat pe tineri cu multă bucurie, împărțindu-le, prin implicarea Comitetului Parohial, fructe și cozonaci, la finalul atelierelor programate. Activitatea a continuat cu lecții de pictură și desen, ateliere de opincărie și cusătură populară, ansamblu vocal, lecții de chitară și teatru, dar și drumeții cu bicicleta sau jocuri în mijlocul naturii, organizate prin implicarea părintelui Luca-Georgian Sîia, a cadrelor didactice voluntare, Gabriela Barbu, Roxana Sîia și Dragoș Zaharia și a tinerilor voluntari liceeni.
„Felicitări pentru acest minunat proiect! Ați arătat că se poate! Școala și Biserica aceasta înseamnă: dragoste, dăruire, bucurie, toleranță! Mult succes în continuare! Vom fi alături de dumneavoastră, pentru oricare activități de acest fel!”, remarcă doamna profesor Lidia Petcan, director al Școlii Tudor Vladimirescu din Drăgășani, instituție parteneră în proiect.