PERSOANE REȚINUTE PENTRU SĂVÂRȘIREA MAI MULTOR FAPTE DE FURT CALIFICAT, CONDUCEREA UNUI VEHICUL FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE, ȘI EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI FINANCIARE ÎN MOD FRAUDULOS

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea-Biroul de Investigații Criminale cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și Unității Teritorială de Analiză a Informației Pitești-Biroul de Analiză a Informației Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, au depistat și reținut pentru 24 de ore, un bărbat și o femeie bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni.

La data de 4 noiembrie a.c., polițiștii au identificat și reținut un bărbat de 31 de ani, cercetat pentru 3 fapte de furt calificat și 7 fapte de conducere fără permis și o femeie de 22 de ani, bănuită de săvârșirea a 15 fapte de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, ambii din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În fapt, în perioada mai-octombrie 2021, bărbatul ar fi pătruns de 3 ori în aceeași locuință din municipiu și ar fi sustras telefoane mobile, bani, scule electrice și un card bancar, pe care ulterior femeia l-a utilizat de 15 ori pentru a face diverse plăți. Prejudiciul total al faptelor se ridică la aproximativ 7.000 de lei.

Din investigații a rezultat că cel în cauză ar fi condus un autoturism, tot în Râmnicu Vâlcea, fără a deține permis de conducere.
Polițiștii au efectuat, la data de 4 noiembrie a.c., o percheziție domiciliară la locuința celor doi, unde au identificat o parte din bunurile sustrase, acestea fiind returnate părții vătămate.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților cu propuneri procedurale.