Persoane evacuate în urma unei avarii la o conductă de gaze în zona Nord a Râmnicului

Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, cu puțin timp în urmă, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, ca urmare a avarierii unei conducte de gaze, în municipiul Râmnicu Vâlcea, strada Rapsodiei.

“La locul evenimentului s-au deplasat de urgență forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN.
Forțele ISU ajunse la fața locului au constatat că sunt pierderi însemnate de gaze din conducta avariată. A fost anunțat de urgență Distrigaz.
Echipajele operative au balizat zona și au realizat un perimetru de siguranță, după care s-au luat toate măsurile necesare pentru protecția populației din zona respectivă. La ora 11:22 a fost emis mesaj RO-ALERT pentru informare și protejarea populației din zona evenimentului.
Pentru a fi în afara oricărui pericol, pompierii militari au evacuat 20 de persoane aflate în zona evenimentului. Echipajul CBRN a efectuat măsurători pentru a stabili riscul de explozie. La locul evenimentului au ajuns și reprezentanți ai DISTRIGAZ.
Conducta de gaz a fost oprită, în scurt timp de la sosirea echipajelor de intervenție și nu mai există scurgeri de gaze. Pompierii militari asigură măsuri de protecție a populației din zonă, precum și de prevenire și stingere a incendiilor la locul intervenției echipelor de specialitate ale DISTRIGAZ, până la remedierea totală a situației”, a comunicat maior Albinaru Sorin – purtător de cuvânt al ISU Vâlcea.