Persoane din Vlădeşti, înşelate prin metoda “Accidentul”

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vlădeşti au fost sesizaţi, week-endul trecut, cu privire la faptul că persoane necunoscute au încercat să înşele mai mulţi localnici prin metoda “Accidentul”.

În urma activităţilor specifice, poliţiştii l-au prins în flagrant pe S. Constantin, de 45 de ani, din municipiul Mangalia, în momentul în care s-a prezentat la domiciliul victimei pentru a ridica suma de bani.
Scenariul folosit de data aceasta a fost următorul: persoana vătămată a primit un telefon de la o persoana de sex feminin, care s-a dat drept fiica sa şi a solicitat 6000 de euro, motivând faptul că avut un accident rutier. În discuţia telefonică a intervenit un bărbat care s-a recomandat verbal ca fiind procuror şi care a precizat că va trimite un coleg la domiciliul persoanei apelate pentru a ridica 6.500 lei (sumă pe care victima a recunoscut că o deţine în casă).
Cercetările au fost continuate împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale.
Astfel, în baza probatoriului administrat în cauză s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului sub aspectul comiterii a două infracţiuni de tentativă la înşelăciune în concurs.
La expirarea ordonanţei, faţă de bărbat a fost luată măsura preventivă de control judiciar. În timpul cercetărilor, în zona locului faptei au fost identificaţi alţi doi bărbaţi, care au fost recunoscuţi de părţile vătămate, ca fiind persoane ce îl însoţeau pe S. Constantin.
Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul poliţiei, stabilindu-se identitatea acestora: G. Constantin, de 27 de ani, din comuna Şeica Mare, jud. Sibiu şi G. Alexandru, de 27 de ani, din municipiul Mangalia, jud. Constanţa.
Cercetările au fost extinse, iar cei doi au fost, de asemenea, reţinuţi ieri după amiază pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de înşelăciune.