Percheziţii în trei judeţe într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală

La această oră, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii din Vâlcea efectuează 22 de percheziţii domiciliare în 3 judeţe şi în municipiul Bucureşti, într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul producerii energiei electrice şi termice. Prejudiciul cauzat depăşeşte 8.000.000 de lei.

La data de 30 iunie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea desfăşoară 22 percheziţii domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor evaziune fiscală şi spălare de bani.
Activităţile se desfăşoară în judeţele Vâlcea (10), Mehedinţi (3) şi Gorj (8), precum şi în municipiul Bucureşti (1). Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrică şi termică, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli nereale, în baza unor contracte de achiziţionare a cărbunelui încheiate cu firme de profil.
În documentele de însoţire a mărfii ar fi fost înscrise cantităţi mult mai mari decât cele achiziţionate în realitate.
De asemenea, în înscrisuri ar fi fost evidenţiat cărbune de calitate superioară, în realitate, puterea calorică a cărbunelui achiziţionat fiind mult inferioară.
Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 8.000.000 de lei.
La activităţi au participat şi luptătorii ai Serviciului de Acţiuni Speciale, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciul Ordine Publică şi Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi specialist criminalist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, dar şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, Gorj şi Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.