Percheziții și audieri la Vâlcea! Sunt vizate infracțiuni de corupție cu bani europeni

UPDATE: Trei angajați ai Direcției pentru Agricultură Vâlcea, de la compartimentul pentru fonduri europene, sunt cercetați într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, referitoare la aprobarea şi derularea unor proiecte cu finanţare din fonduri europene.

“În cursul zilei de azi, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă se efectuează două percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, dintre care una la sediul unei instituții publice. La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează să fie aduse mai multe persone în vederea audierii.
Activitățile sunt desfășurate în colaborare cu lucrătorii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, cu sprijinul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale și sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.
“Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. Aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, spun procurorii vâlceni.